Drugi športi

Srebrne sokole okrepila Američan in Mariborčan

Ljubljana, 04. 11. 2015 12.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubljansko moštvo ameriškega nogometa Silverhawks, ki bo v novi sezoni igralo v močni avstrijski ligi AFL, sta okrepila dva igralca. V slovensko prestolnico se vrača preizkušeni ameriški podajalec Anthony Gardner, ekipa pa bo v letu 2016 računala tudi na mariborskega napadalca Blaža Kolarja.

Anthony Gardner
Anthony Gardner FOTO:
V sezoni 2016 bo moštvo Ljubljana Silverhawks sodelovalo v ligi AFL, kjer se bo za naslov najboljšega pomerilo osem moštev: aktualni prvaki Swarco Raiders, favoriti Vienna Vikings, Danube Dragons, Graz Giants, Mödling Rangers, Cineplexx Blue Devils ter tuji moštvi Black Panthers iz Prage in Ljubljana Silverhawks. Sezona 2016 se bo začela marca, vsaka ekipa bo odigrala 10 tekem rednega dela. Ljubljančani so se odločili pripeljati v svoje vrste preizkušenega podajalca. Anthony Gardner je 28-letni podajalec iz Clevelanda, ki je se je v Ljubljani dokazal že v sezoni 2012, ko so Sokoli igrali v srednjeevropski ligi CEFL. Takrat je blestel zlasti v finalu, ko so Ljubljančani v Beogradu premagali Vukove ter osvojili naslov najboljšega v ligi, Gardner pa je v finalu osvojil naslov najkoristnejšega igralca (MVP).

Blaž Kolar
Blaž Kolar FOTO:

Ljubljančani pa so v svoje vrste v sezoni 2016 pripeljali tudi Slovenca, ki je zadnjih pet sezon igral v ligi AFL za moštvo Graz Giants. Blaž Kolar je igralec napadalne linije, ki se je iz rodnega Maribora podal čez mejo v Gradec, da bi se učil ameriškega nogometa od najboljših. Sedaj je sprejel nov izziv, popeljati slovensko ekipo do zmag pri severnih sosedih.

Po poškodbi se v ekipo vrača veteran in igralec obrambne linije Jan Lipovec, po službeni odsotnosti v tujini pa se bo ekipi pridružil tudi center Nejc Gselman.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.