Drugi športi

Srebotnikova v paru z Garcio slavila v Eastbournu

London, 27. 06. 2015 19.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je v navezi s Francozinjo Caroline Garcia zmagala v finale dvojic na turnirju WTA v Eastbournu. Igralki sta po uri in 33 minutah premagali Tajvanko Jung Yan Chan in Kitajko Jie Zheng s 7:6 (5) in 6:2.

Katarina Srebotnik
Katarina Srebotnik FOTO: Damjan Žibert

Katarina Srebotnik in Caroline Garcia sta prvi niz dobila po uri in minuti igre ter šele po podaljšani igri. V drugem sta igrali še precej bolje in oddali le dve igri. Na tekmovanju sta imeli status četrtih nosilk, pred tem pa sta bili v polfinalu s 7:5, 6:4 boljša od prvih nosilk Švicarke Martine Hingis in Indijke Sanie Mirza. Za slovensko-francosko dvojico je to po turnirjih v Brisbanu in Stuttgartu tretja uvrstitev v finale v letošnjem letu, po dveh porazih pa prva zmaga.

"Zelo sem vesela zmage. V težkih vetrovnih razmerah, značilnih za Eastbourne, sta nasprotnici bolje začeli in pri 5:4 servirali za zmago v prvem nizu. S Caroline nama je uspelo izenačiti, tako da je o uvodnem nizu odločala podaljšana igra. Tudi v njej sta Chan/Zheng že vodili s 5:2, a se nisva predali in v ključnih trenutkih odigrali zelo zbrano, dvignili nivo igre, nanizali pet točk zapored in povedli z 1:0 v nizih. V drugem nizu sva zadržali visoko raven igre in ga suvereno tudi dobili. Eastbourne je prizorišče, kjer se res super počutim," je po zmagi dejala Velenjčanka, ki jo zdaj čaka sveta trava v Wimbledonu.

"V Wimbledon odhajava z dobro popotnico, ne le zaradi osvojenega turnirja in dveh res pomembnih zmag proti močnima paroma, ampak tudi zaradi dobre zaloge igranja na travi, kar je za travnato podlago zelo pomembno. Kljub temu pa ostajava previdni in na realnih tleh. Borili se bova iz kroga v krog," je še dejala Srebotnikova.

Izida, polfinale:
Caroline Garcia/Katarina Srebotnik (Fra/Slo/4) - Yan Jung Chan/Jie Zheng (Tvn/Kit) 7:6 (5), 6:2.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resenik
28. 06. 2015 06.52
+2