Drugi športi

VIDEO: Serena in Venus Williams izgubili po niz, Đoković zanesljiv

Melbourne, 24. 01. 2015 08.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je skupaj s Francozinjo Caroline Garcia med ženskimi dvojicami uvrstila v osmino finala v Melbournu. V posamični konkurenci sta zmagali sestri Williams, gladko sta napredovala Đoković in Wawrinka.

V 3. krogu OP Avstralije je tretji nosilec Švicar Stan Wawrinka s 3:0 odpravil Finca Nieminena, Srb Novak Đoković z enakim uspehom Španca Fernanda Verdasca, v ženski konkurenci sta Serena in Venus Williams izgubili po niz. Serena je z 2:1 premagala Ukrajinko Svetolino, potem ko je izgubila prvi niz 4:6), Venus pa je bila boljša od Italijanke Giorgijeve, tudi ona je izgubila prvi niz (4:6). Prva nosilka turnirja na ženskem delu Serena Williams se je prebila v osmino finala, a je morala proti tokratni nasprotnici, 26. nosilki Jelini Svitolini zbrati moči, saj je Ukrajinka dobila prvi niz. Dvoboj se je nato končal z izidom 4:6, 6:2, 6:0, 18-kratna zmagovalka turnirjev za grand slam Serena Williams pa si je lahko oddahnila. "Nasprotnica je zadela veliko vinerjev v prvem nizu, nisem mogla veliko narediti. Ko si v dvomih, le začni hitro tekati sem ter tja, to mi je vedno govorila sestra Venus. Nato sem si dejala, daj Serena, zmaguje, stisni zobe in pokaži kaj znaš, in uspelo mi je," je po uvrstitvi v osmino finala dejala prva igralka sveta, ki se bo zdaj v nadaljevanju pomerila s Španko Garbine Muguruza.

Muguruza, ki je 24. nosilka turnirja, je tokrat premagala Švicarko Timeo Bacsinszky s 6:3, 4:6, 6:0. "Ne vem še, kaj bom naredila, moram se dobro pripraviti. Vsekakor se bom pred dvobojem zelo dobro ogrela in če sem se v igro uspela vrniti danes, verjamem, da mi bo to uspelo tudi proti naslednji nasprotnici," je pred naslednjim dvobojem proti Muguruzi dejala 33-letna Serena Williams. Tudi njena sestra Venus je morala danes v prvem nizu priznati premoč nasprotnici. Italijanka Camila Giorgi je prvi niz dobila s 6:4, nato se je Venus vrnila v igro in slavila s 7:6 (3) in 6:1.

Serena Williams
Serena Williams FOTO: Reuters

Na moškem delu turnirja je Milos Raonic serviral kar 22 asov in suvereno nadigral Nemca Benjamina Beckerja. Kanadčan balkanskih korenin je po uri in 41 minutah zmagal z izidom 6:4, 6:3 in 6:3 ter se prebil med najboljših 16, kjer se bo zdaj srečal s Špancem Felicianom Lopezom. "Verjamem vase in verjamem, da imam na igrišču boljše odgovore kot lani. Lani sem se v Franciji prvič uvrstil v četrtfinale, nato v Wimbledonu še v polfinale. Bolje se soočam s pritiskom, bolje vem, kako igrati drugi teden turnirja. Če sem odkrit, se pravi turnir začne šele zdaj," je po zmagi dejal Raonic, ki je tokrat izenačil svoj najboljši dosežek v Melbournu, potem ko se je med najboljših 16 kot kvalifikant uvrstil že leta 2011.

Novak Đoković, prvi igralec sveta in prvi nosilec je v treh nizih s 7:6 (8), 6:3 in 6:4 premagal Španca Fernanda Verdasca. Đoković se bo v naslednjem dvoboju pomeril z Luksemburžanom Gillesom Müllerjem, ki je bil danes boljši od Američana Johna Isnerja. Đoković je v šestem medsebojnem dvoboju z Verdascom zmagal že petič, do preboja v osmino finala pa je prišel po uri in 21 minutah igre. Prvi niz je minil brez odvzetega servisa na obeh straneh, zato je o zmagi odločala podaljšana igra, kjer je Đoković izkoristil četrto zaključno žogico. V naslednjih dveh nizih je Srb prišel do brejkov in nato do končne zmage. Đoković je naredil 43 neposredno osvojenih točk, Verdasco 38, poleg tega pa je srbski tenisač naredil le 24 neizsiljenih napak, njegov nasprotnik pa kar 50.

V osmino finala se je z gladko zmago proti Fincu Jarkku Nieminenu s 6:4, 6:2 in 6:4 prebil tudi četrti nosilec Wawrinka. "Dobro se počutim že od vsega začetka turnirja. Vem, da nisem glavna atrakcija tekmovanja, še posebej, ker so tukaj tudi Novak Đoković, Rafael Nadal, ki se vrača po poškodbi in Roger Federer, dokler ni izgubil, a se prav odlično počutim. Tu sta še Nick Kyrgios in Bernard Tomic, mislim pa, da sta Novak in Rafa glavna kandidata za naslov. Kakorkoli, vesel sem, da sem še v igri, zadovoljen s svojimi predstavami. Biti v drugem tednu, to je odlično," je dejal Wawrinka.

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je skupaj s Francozinjo Caroline Garcia med ženskimi dvojicami uvrstila v osmino finala letošnjega prvega turnirja za grand slam v Melbournu. Srebotnikova in Garcia sta s 6:3, 3:6 in 6:3 premagali ameriško-hrvaško kombinacijo Shelby Rogers - Donna Vekić.

Izidi:
- moški:
- 3. krog:
Novak Đoković (Srb/1) - Fernando Verdasco (Špa) 7:6 (8), 6:3, 6:4
Stan Wawrinka (Švi/4) - Jarkko Nieminen (Fin) 6:4, 6:2, 6:4;
Feliciano Lopez (Špa/12) - Jerzy Janowicz (Pol) 7:6 (6), 6:4, 7:6 (3);
Milos Raonic (Kan/8) - Benjamin Becker (Nem) 6:4, 6:3, 6:3;

- ženske:
- 3. krog:
Agnieszka Radwanska (Pol/6) - Varvara Lepchenko (ZDA/30) 6:0, 7:5;
Garbine Muguruza (Špa/24) - Timea Bacsinszky (Švi) 6:3, 4:6, 6:0;
Venus Williams (ZDA/18) - Camila Giorgi (Ita) 4:6, 7:6 (3), 6:1;
Serena Williams (ZDA/1) - Jelina Svitolina (Ukr/26) 4:6, 6:2, 6:0;
Dominika Cibulkova (Slk/11) - Alize Cornet (Fra/19) 7:5, 6:2;

- ženske dvojice, 1/16 finala:
Katarina Srebotnik/Caroline Garcia (Slo/Fra) - Shelby Rogers/Donna Vekić (ZDA/Hrv) 6:3, 3:6, 6:3.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

heris
24. 01. 2015 20.53
-2
Lepo, sam zdej pa pocas zbriste ta članek, ker Đokovic ni več tok zanesljiv, k se mi zdi da ga je en lah zanc napacal ...