Drugi športi

Slovenki uspešno začeli US Open, Đoković v tretji krog napredoval brez boja

New York, 31. 08. 2016 19.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tretji tekmovalni dan zadnjega teniškega grand slama sezone v New Yorku se je slovenska ženska dvojica Katarina Srebotnik/Andreja Klepač prebila v drugi krog, potem ko je bila s 6:2 in 6:2 boljša od češko-slovaške naveze Renata Voracova/Anna Karolina Schmiedlova. Brez boja je v tretji krog napredoval Srb Novak Đoković.

Srebotnikova (levo) se je skupaj z Klepačevo prebila v drugi krog US Opena.
Srebotnikova (levo) se je skupaj z Klepačevo prebila v drugi krog US Opena. FOTO: AP

Slovenki, 13. nosilki, se bosta v 2. krogu ženskih dvojic merili z boljšima iz dvoboja med Avstralko Dario Gavrilovo in Rusinjo Darjo Kasatkino ter Kanadčanko Gabrielo Dabrowski in Španko Mario Jose Martinez Sanchez. Srebotnikovo in Klepačevo danes ponoči čaka še dvoboj v konkurenci mešanih dvojic.

"Prva tekma je bila super. Pozitivno je bilo to, da nisva v prvem krogu žreba dobili sester Williams kot v Wimbledonu in sta bili malo lažji nasprotnici. Ampak prvi krog je težak in sva res odlično odigrali, suvereno izvlekli par iger z 0:40, tako da je to res super izhodišče za naprej," je po zmagi dejala Srebotnikova.

"Strinjam se s Katarino in mislim, da sva danes res dobro odigrali in nasprotnicama nisva dali možnosti, da se nama približata. Gremo tekmo po tekmo. Vsaka tekma je nekaj posebnega, tako da gremo naprej," je povedala Klepačeva.

Branilec zmage na US Opnu Novak Đoković pa je prišel do dodatnega dneva za počitek. Čeh Jiri Vesely je dvoboj predal zaradi poškodbe leve podlakti. Đoković je sicer proti Čehu aprila na turnirju v Monte Carlu izgubil. Nocoj bi se morala pomeriti na glavnem igrišču Arthur Ashe.

"Trenutno sem zelo, zelo razočaran. Veselil sem se dvoboja z Novakom. Nič ne bi imel za izgubiti. Bilo bi zabavno, navdušujoče. Želel sem si igrati," je bil slabe volje Vesely.

V ženski konkurenci sta si tretji krog priigrali Italijanka Roberta Vinci, finalistka leta 2015, in Čehinja Petra Kvitova, dvakratna zmagovalka Wimbledona. Sedma nosilka Vincijeva je z 6:1 in 6:3 odpravila Američanko Christino McHale, Kvitova, 14. nosilka, pa je s 7:6 (2) in 6:3 premagala Turkinjo Caglo Buyukakcay.

US Open, 1. krog:

Katarina Srebotnik (Slo)/Andreja Klepač (Slo) - Renata Voracova/Anna Karolina Schmiedlova  6:2, 6:2.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.