Drugi športi

Športno plezanje: Dvojne slovenske stopničke v svetovnem pokalu

Peking, 08. 09. 2011 13.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovensko športno plezanje slavi nov uspeh. Tudi četrta tekma svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v Changzhiju je minila po slovenskih notah.

Maja Vidmar
Maja Vidmar FOTO: Reuters

Mina Markovič je vpisala četrto letošnjo zmago, slovenski uspeh pa je s tretjim mestom dopolnila Maja Vidmar. Markovičeva vodi v svetovnem pokalu, Vidmarjeva pa je tretja. Obe slovenski predstavnici na Kitajskem sta v finalu preplezali vse do vrha. Vidmarjeva je zaradi slabšega rezultata v kvalifikacijah na koncu osvojila tretje mesto, Markovičeva pa si je zmago delila z južnokorejsko tekmovalko Jain Kim, s katero sta prepričljive nastope prikazali tudi v kvalifikacijah in polfinalu. Markovičeva se je na vseh štirih tekmah svetovnega pokala v težavnosti letos uvrstila na stopničke, Vidmarjeva pa je zmagala v Brianconu na drugi tekmi ter je bila v Xiningu četrta. Z zadnjo zmago je Markovičeva še naprej v vodstvo v skupnem seštevku, ko je zmagala na uvodni tekmi v Chamonixu, v Brianconu je bila druga, nato pa je dobila še obe tekmi kitajske turneje prejšnjo soboto v Xiningu in zdaj še v Changzhiju. Trenutno najuspešnejša slovenska tekmovalka je prvo zmago v svetovnem pokalu v težavnosti vpisala pred tremi leti v Imstu, nato pa je novembra 2009 zmagala še na domači tekmi v Kranju. Markovičeva je zmagala tudi na zadnji tekmi v balvanih v Münchnu. S tem uspehom je še enkrat dokazala, da je vsestranska športna plezalka, saj ima kot ena redkih tekmovalk v karavani zmagi v dveh različnih disciplinah.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ofca1A
08. 09. 2011 14.22
čestitke!!!!! Tako se dela!
climber99
08. 09. 2011 14.13
Bravo, bravo!! :D
objektivni
08. 09. 2011 13.50
Genialac
08. 09. 2011 13.24