Drugi športi

Špik vnovič na kraljevi regati

Bled, 03. 07. 2013 14.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski veslač Luka Špik se je odpravil na pot proti Henleyju, kjer ga čaka nastop na sloviti regati, katere častna pokroviteljica je britanska kraljica.

Najboljši slovenski veslač Luka Špik bo na povabilo organizatorjev nastopil na sloviti regati v Henleyju, katere častna pokroviteljica je britanska kraljica. Regata bo potekala od četrtka do nedelje, njena posebnost pa so dvoboji med posadkami. Za Blejca bo to že tretji nastop na Henleyju, letos še prav poseben zaradi nedavnega podpisa sporazuma o pobratenju Bleda in Henleyja.

Luka Špik
Luka Špik FOTO: VZS

Danes je odpotoval v Henley na Temzi, kjer bo popoldne opravil prvi trening, jutri pa ga že čaka kvalifikacijski dvoboj z Novozelandcem Josephom Sullivanom, ki je bil lani štroker zmagovitega dvojnega dvojca na OI v Londonu. "To bo moj prvi nastop v enojcu na Henleyju. Obeta se kar močna konkurenca, tu so Drysdale, Campbell, Sullivan, ki bo moj prvi nasprotnik, Aleksandrov, Bahain in še drugi. Veselim se tega nastopa, saj je Henley nekaj takega, kar bi moral vsak veslač doživeti. Gre res za poseben dogodek. Ker sem zaradi krajše viroze zamudil svetovni pokal v Etonu, mi bo nastop sploh koristil in bo dober uvod za Luzern. Iz dneva v dan bodo bolj zahtevne tekme in upam, da pridem do konca, kar pa bo zelo zahtevno. Poleg tekmovalnega vidika pa gre tu še za veliko promocijo Bleda in Slovenije. Upam, da bomo v prihodnje v smislu pobratenja mest tam videli še več nastopov naših posadk," je pred odhodom povedal Blejec.

Sicer se je v enojcu, v tekmovanju The Diamond Challenge Sculls, zbrala imanentna druščina skifistov, saj so tu trije iz lanskega olimpijskega finala, olimpijski prvak Novozelandec Mahe Drysdale, ki se po spomladanskem premoru vrača na sceno, bronasti Britanec Alan Campbell in šestouvrščeni Aleksander Aleksandrov iz Azerbajdžana.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.