Drugi športi

Špik nepremagljiv na domačem jezeru

Bled, 20. 04. 2013 17.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Veslači so se na Blejskem jezeru pomerili na uvodni domači tekmi sezone. V enojcu je po pričakovanjih z velikim naskokom slavil domačin Luka Špik pred mladim klubskim kolegom Jernejem Markovcem in Izoljanom Rajkom Hrvatom.

Špik je nadzoroval tekmo od samega starta, čeprav mu je Markovc tri četrtine proge še sledil, v končnici pa si je Špik priveslal šest sekund naskoka. Hrvat je zaostal že več kot 10 sekund. "Danes sem tukaj odpeljal konkretno trening tekmo. Popoldan sem bil štiri sekunde hitrejši kot zjutraj, a upal sem, da bom še nekaj hitrejši. Sam sem tukaj delal bolj simulacijo tekme, ne glede na to, da konkurenca ni bila najmočnejša, a pomembno je, da ne bom zaspan, ko bo konkurenca močna, da ne bom na močni tekmi startal z zelo nizkim tempom. Pomembno je bilo dati nekaj od sebe," je tekmo ocenil Špik.

Luka Špik
Luka Špik FOTO: Damjan Žibert

Špik, lani s Čopom bronast na olimpijskih igrah v Londonu med dvojnimi dvojci, je dobil tudi delni odgovor o formi, saj pravi, da je vsaj na ravni lanske sezone, a občutki po dveh tekmah še niso povsem pravi. "Forme ne upam napovedovati. Pred prvimi tekmami je to vedno težko, malo si utrujen od treninga in ne veš točno, kje si. Malo se iščeš in te prve tekme postavljajo tudi vedno nekaj vprašanj." V ženski konkurenci je še enkrat več slavila tekmovalka mariborskih Dravskih elektrarn Anja Šešum in dokazala, da trenutno v Sloveniji nima dostojne tekmice. Na današnji tekmi sta med boljšimi slovenskimi veslači manjkala Tomaž Pirih in Gašper Fistravec.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

postoj?an74
20. 04. 2013 19.11
+2
izoljan? hmm ok ok po novem živimo v IZOLJI očitno:)