Drugi športi

Špela Ponomarenko Janić še naprej z visokimi športnimi cilji

Ljubljana, 08. 06. 2014 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V letošnji seriji treh tekem za svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah je marsikdo pogrešil Slovenko Špelo Ponomarenko Janić. Zdaj je znan razlog za odsotnost. Z možem in trenerjem Stjepanom Janićem pričakujeta novega družinskega člana.

Primorka Špela Ponomarenko Janić se je vneto pripravljala na novo sezono in znova razmišljala o najvišjih mestih, a jo septembra, ko ima rok, čaka povsem drugačna, materinska vloga. Večkratna dobitnica kolajn z največjih sprinterskih tekmovanj, od svetovnih prvenstev pa do mediteranskih iger, letos ne bo branila kolajne, ki jo je priveslala na lanskem svetovnem prvenstvu v nemškem Duisburgu, saj se bo njena družina v prvi polovici septembra povečala za družinskega člana. Tega se z možem Stjepanom že zelo veselita, a zaenkrat življenje še poteka po ustaljenih tirnicah. "Trenutno je še vse zelo podobno življenju pred zanositvijo. Odkar smo se vrnili iz Avstralije večino časa treniram v Zagrebu. Treniram dvakrat dnevno, tako da za druge stvari trenutno še ni časa. Veslala bom dokler se bom počutila dobro in dokler bo tehnika veslanja na dovolj visoki ravni. Količina treninga je trenutno zelo podobna kot v tem obdobju v prejšnjih sezonah, le intenzivnost je nižja," je povedala Primorka, ki bo kmalu zaključila tudi študij na Fakulteti za upravo

Špela Ponomarenko Janić
Špela Ponomarenko Janić FOTO: STA

Po porodu namerava šampionka hitro znova začeti s treningi, a ne v čolnu. "Glede na to, da od svetovnega prvenstva do februarja tako ali tako nisem veslala, se pred februarjem ne mislim vrniti v čoln. Želim si, da bi poleti čim dlje veslala, da se ritem treningov iz prejšnjih sezon zaradi nosečnosti ne bi spremenil. To pomeni, da bi s treningi začela v začetku oktobra, tako kot v preteklih letih," je sklenila.

Letos bosta brez Špele Ponomarenko Janić minila še evropsko prvenstvo v Brandenburgu ter svetovno prvenstvo v Moskvi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Definbahija
08. 06. 2014 16.27
+0
Spela, pazi se prihaja nov rod mladih in toliko uspesnih punc kot ti.