Drugi športi

Špela Ponomarenko Janić druga v B-finalu

London, 11. 08. 2012 12.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je na olimpijskih igrah v Londonu osvojila končno 10. mesto na 200-metrski razdalji. V finalu B je zasedla drugo mesto. Na 500 metrov je bila v četrtek 12.

Danes sem se prvič po tisti polfinalni tekmi na 500 metrov dobro počutila. Dobro sem veslala, na koncu sem bila deseta, malo slabše od tega, kar sem pričakovala. Ampak glede na to, kako me je tista polfinalna petstotka ‘zmatrala’, bi lahko rekla, da je dobro. Ko slabo veslaš, potem to ostane nekaj dni, ko imaš roke v krču … še včeraj se nisem dobro počutila na vodi, danes je bilo že bolje. Ko dobro veslaš, lahko čez pol ure veslaš še enkrat. To je ena lekcija za naprej in upam, da bo drugič boljše,” je po nastopu povedala Špela Ponomarenko Janić.Vse skupaj lahko rečem, da je manj od pričakovanj. Vsekakor sem si želela dveh finalov in boj za medalje. Na koncu dva B-finala … Kaj naj rečem. Mogoče bi se morala posvetiti samo 500-metrski razdalji, glede na to, da sem letos boljše rezultate dosegala tam. Mogoče bi morala startati samo na tej eni razdalji. Ampak to je šport, ni zmeraj lahko, nisi zmeraj srečen, deseto mesto tudi ni slabo na OI,” je po koncu največjih športnih iger zaključila Ponomarenko Janićeva.

Špela Ponomarenko Janić
Špela Ponomarenko Janić FOTO: STA

Direktor kajakaških reprezentant Andrej Jelenc pa je ocenil, da je danes “Špela delovala bistveno bolje kot včeraj”. “Odveslala je, za moj pogled, lepo tekmo, bila druga v B-finalu, skupno na koncu deseta. Mislim, da je to dober rezultat, sigurno pa je grenak priokus, da ji ni uspela dobra tekma že v polfinalu na 500 metrov, kjer mislim, da je imela več možnosti glede na prikazano do same olimpijade. To tekmo na 500 metrov, polfinale, je prehitro začela. Imela je zelo, zelo dober start, prvo polovico, nato pa je je na koncu zmanjkalo,” je nastopa Slovenke ocenil Jelenc. Zlato medaljo je sicer osvojila Novozelandka Lisa Carrington, do srebra je priveslala Ukrajinka Ina Osipenko-Radomska, z bronom pa se je ovenčala Madžarka Natasa Douchev-Janics.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.