Drugi športi

SP je bil nerealen cilj: Francozinje še enkrat prepričljivo boljše od Slovenk

Velenje, 13. 06. 2015 17.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ženska rokometna reprezentanca Slovenije se ni uvrstila na letošnje decembrsko SP na Danskem. V povratni tekmi dodatnih kvalifikacij je v Velenju izgubila s Francijo z 21:27, na prvi tekmi v Brestu pa z 20:27.

Slovenke so bile spet daleč od nastopa na velikem tekmovanju.
Slovenke so bile spet daleč od nastopa na velikem tekmovanju. FOTO: Damjan Žibert

Izbranke slovenske selektorice Marte Bon so že po pičlih desetih minutah zabredle v gromozanske težave, Francozinje so jim z dinamično igro v sicer zatohli velenjski dvorani hitro ušle na pet golov (2:7). Gostiteljice ni prebudila niti zgodnja minuta odmora, navkljub srčni predstavi so vseskozi capljale za veliko kakovostnejšimi gostjami, ki so v zadnjih 16 letih osvojile kar šest odličij na velikih tekmovanjih, nazadnje pred štirimi leti srebrnega leska na SP v Braziliji, leta 2003 pa so se na Hrvaškem celo veselile naslova svetovnih prvakinj. Slovenke so na veliki odmor odšle s štirimi goli zaostanka (10:14), v drugi polovici tekme pa jim navkljub trudu in želji po pozitivnem izidu ni uspelo narediti kakovostnega premika v svoji igri. Tekmice na nasprotni strani igrišča so bile v vseh elementih igre za korak ali dva pred njimi, na koncu so Slovenke - v drugem polčasu je Bonova v ogenj poslala še igralke s klopi - izgubile z 21:27.

V slovenski reprezentanci je bila najbolj učinkovita Ana Gros s sedmimi goli, Neli Irman in Barbara Lazović sta dosegli po štiri zadetke.

Izjavi po tekmi:
Tamara Mavsar, reprezentantka Slovenije: "V prvem polčasu so nas pokopali številni zgrešeni streli, pa tudi v obrambi nismo naredile dovolj prekrškov, Francozinje so imele enostavno preveč odprtih strelov. V drugem polčasu smo se trudile po naših najboljših močeh, nekatere zadeve smo popravile, v celoti pa prikazale premalo proti tako kakovostnim tekmicam iz Francije."

Ana Gros, reprezentantka Slovenije: "Razočarana sem, upala sem na zmago pred domačimi gledalci. Slabo smo odprle tekmo, to je bil tudi glavni razlog, da kakovostne Francozinje v nadaljevanju nismo ujele. Glave gor, gremo dalje."

Izid:
Slovenija - Francija 21:27 (10:14)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

veselinko123
14. 06. 2015 12.15
-1
nmorem lepš rečt....vi kle spodi ste eni navadni pimpleki ko znašate svoje frustracije na forumu v resnic p aše vlaajfu najbrs niste igral rokomet......je res dost žalostno d a majo levičarko na levem beku ampak ka pa češ sej bojo pršle nazaj..lzakaj pa nebi gledau ženskega sporta?js to se rajsi haha :Pmarta bon je priznana trenerka.....newem kam je padu moškki rokomet po vašem?tak dobrga selektorja simpatičnga pa tq močnga kadra že douk nismo mel...nikej moška ekipa ma potencjal...in ženska tq da ne nabijat kl neki francija je pač francij...čeprau so punce prvo tekmo kr dobr spilale....rAZN TO DA SO MELE LEVIČARKO NA LEVE,M BEKU DA je pr igralki več šla žoga nakrilo pa pau gol ko je una čis pozbla koga krije......pA V ZAKLUČKU SO POPOSTILE..ČE NEBI VRJAMME DA BI BLA TEKMA VCER SE ZANIMIVA!
ferencz 1
14. 06. 2015 10.15
-1
ženski rokomet je pač padel globoko, še globlje kot moki. žal.
shadyyyy
13. 06. 2015 23.56
+0
ni problema, kdo pa dan danes gleda ženski šport, razen smučanja...
58scorpio
13. 06. 2015 19.02
+2
Nič novega dokler bo zombi od bonove vodil ekipo.
Doktor333
13. 06. 2015 17.49
+3
Žalostno!!! Treba je menjat cel VODSTVENI kader!!! Ni energije...ni volje...NUJNO POTREBNE SPREMEMBE!!!!