Drugi športi

Šoštaričeva naslednja postaja Szeged?

Velenje, 17. 07. 2015 10.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski rokometni reprezentant in član velenjskega Gorenja je tik pred sklenitvijo dogovora z madžarskim Pick Szegedom, kamor naj bi se preselil pred začetkom tekmovalnega leta 2016/17.

Številni slovenski rokometaši so doslej prepričali največje klube na zemeljski obli in eden tistih, ki bi lahko v prihodnjih sezonah igral vidno vlogo pri katerem izmed ambicioznih evropskih velikanov je tudi desnokrilni član velenjskega Gorenja Mario Šoštarič. 22-letnik s 193 centimetri ni omejen zgolj na igranje na desnem krilu, ampak je sposoben presenetiti vratarje nasprotnih moštev tudi z devetih metrov.

Mario Šoštarič bo v novi sezoni zanesljivo nosil dres Velenjčanov, potem pa ... Pick Szegeda?
Mario Šoštarič bo v novi sezoni zanesljivo nosil dres Velenjčanov, potem pa ... Pick Szegeda? FOTO: Damjan Žibert

V četi Veselina Vujovića je na zadnjih dvobojih kvalifikacij za evropsko prvenstvo na Poljskem s pridom izkoristil minute, pri Gorenju to počne že vse od vrnitve s posoje pri mariborskem Braniku, kjer je napredoval v vseh pogledih. A dejstvo je, da Velenjčani že drugo leto zapored ne bodo videli lige prvakov, da ambicije igralca rastejo, da je želja nekoč obleči dres katerega izmed velikanov. Čeprav krilni igralci ne sodijo med tiste najbolj iskane, v primeru Šoštariča velja ravno obratno. V svojih vrstah si ga želi kar nekaj klubov, neuradno pa naj bi bil tik pred sklenitvijo dogovora z madžarskim Pick Szegedom.

"V novi sezoni bom še zanesljivo zabijal za Gorenje, o prihodnosti pa, ko bo kaj več jasnega," je morebiten prestop k Madžarom komentiral Šoštarič.

Nad Bombačem navdušeni, nad Skubetom tudi
Prvi Slovenec, ki je oblekel dres madžarskega velikana je bil Luka Žvižej, nekaj let za njim vidno vlogo v klubu igra reprezentančni organizator igre Dean Bombač, v prihodnje jo utegne Staš Skube. Slovenci so pri Picku izjemno cenjeni, morda bo med njimi tudi Šoštarič. "Dokler nimamo z igralcem podpisane pogodbe nas razumite, da ne želimo komentirati nobenih govoric," je za 24ur.com povedal predstavnik madžarskih podprvakov.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.