Drugi športi

Šok za UFC: Prvega zvezdnika organizacije premamili čari kokaina!

Las Vegas, 08. 01. 2015 16.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najbolj priznano organizacijo za borbe po pravilih MMA UFC je pretresel škandal. Nenapovedan doping preizkus je namreč razkril, da je bil svetovni prvak lahko-težke kategorije Jon Jones med pripravami na zadnjo borbo pozitiven na kokain.

Jon Jones je mesec dni pred borbo z Danielom Cormierjem užival kokain.
Jon Jones je mesec dni pred borbo z Danielom Cormierjem užival kokain. FOTO: Reuters

Jon Jones se je ob odsotnosti Georgesa St-Pierra (pokoj) in Andersona Silve (huda poškodba) v zadnjem letu uveljavil kot največja zvezda organizacije UFC. Borec znan pod vzdevkom Bones (kosti) je šampionski pas v lahko-težki minuli konec tedna brez večjih težav, že osmič zapored, ubranil proti Danielu Cormierju. A zgolj nekaj dni pozneje je sledil velik šok. Športna komisija zvezne države Nevada (NSAC) je namreč razkrila, da je bil Jones na nenapovedanem preizkusu za prepovedane substance v začetku decembra (torej mesec dni pred borbo) pozitiven. A pozitiven ni bil zaradi substanc, ki bi vplivale na njegovo fizično pripravljenost. Po mnenju mnogih najboljši borec na svetu je namreč užival kokain! Ker omenjena droga ni spisku prepovedanih poživil Wade (Mednarodne protidopinške organizacije) za obdobje izven tekmovanja, Jonesa ni doletela kazen in je lahko nastopil minuli konec tedna v Las Vegasu, suvereno ubranil šampionski pas in ob tem svoj tekoči račun oplemenitil še s pol milijona ameriških dolarjev nagrade.

Novica je v ZDA dvignila ogromno prahu, hitro pa se je odzval tudi Jones. 27-letni šampion se je namreč takoj prijavil v program za pomoč pri odvajanju od drog. "S podporo družine sem se vključil v program. Rad bi se opravičil svoji zaročenki, otrokom, materi, očetu in bratom, za napako, ki sem jo naredil. Rad bi se opravičil tudi organizaciji UFC, pokroviteljem in navijačem. Ta program jemljem zelo resno, zato bi skupaj s svojo družino prosil nekaj zasebnosti," je za Yahoo Sports povedal Jones. V bran je borcu, ki organizaciji prinese največ denarja s plačljivimi prenosi (PPV), hitro v bran stopil tudi alfa in omega UFC-ja Dana White: "Ponosen sem, da se je Jon Jones odločil za takšno potezo. Prepričan sem, da se bo iz programa za odvajanje od drog vrnil, kot pravi šampion."

Kljub temu, da želijo tako Jones kot organizacija UFC s takšnimi izjavami afero 'pomesti pod preprogo', bo dejstvo, da je prvi zvezdnik užival kokain, pustilo velik madež na tako UFC-ju, kot tudi na borilnih športih na splošno.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Miraush
11. 01. 2015 03.22
Rok Zajc 1
08. 01. 2015 22.27
+4
Mislim kaj se ta 24 ur gre. Pomojem novinar k je tale člank objavu neve kaj je sploh UFC, Tale članek je pobran iz Sherdog ali pa iz kakšne podobne MMA strani in je skoraj preveden. Novinar pa je dodal še nekaj slabšalnih besed v članek. Kot naprimer: suvereno ubranil šampionski pas in ob tem svoj tekoči račun oplemenitil še s pol milijona ameriških dolarjev nagrade. Mislm, če je pa še težji način zaslužit pol milijona poj ga pa ne pozam. V boksu so naprimer nekateri plačani po več kot 5 milionov na tekmo. Ljudje že tako ne poznajo MMa-ja potem pa ga še prikazujejo v najslabši možni luči. Zakaj potem redno ne poročate o dogajanju v UFC-ju? Sem pa vsekakor proti Jon Jonesovem početju in nisem ravno njegov oboževalec sem pa oboževalec UFC-ja in se mi ne zdi prav da takole blatijo šport.
Brabus
08. 01. 2015 18.04
-7
Blebetanje navadnega drogiča.
DonMiltonFriedman
08. 01. 2015 17.48
+9
Ste pa hitri. Jones je super fighter, karakterno pa čista ničla.
Seljako1899
08. 01. 2015 20.30
-2
In če potegnemo črto je skupno ničla...Lahko bi se zgledoval po velikih kot so recimo Fedor, Lennox, brata Klitschko itd itd...
DonMiltonFriedman
08. 01. 2015 20.56
+3
Ravno dons sem nasel neke stare cdje, med njimi Nog-Fedor, Mirko-Fedor, Wandy-Sakuraba... Zlati casi, neprimerljivo res. :) fighti so se reklamirali po 1 leto, publika je bla kul, sami izobrazenci. V ufc pride pa publika redneckov s pivom v roki in se dere USA, USA... Najbol pa pogresam open turnirje.
MaunelNeuer
02. 09. 2015 22.53
predvsem bi po Fedorju seljako Fedor je boljši tak v ringu in pomoje tud po karakterju
kankun
08. 01. 2015 17.34
+13
Ma kaj napihujete zadevo,pod vašo streho so še hujši primerki.
murkecc
08. 01. 2015 17.02
+18
Ma kakšen madež, njegova stvar, kaj počne, dokler to ne vpliva na njegove borbe(doping). In če omenjena zadeva ni na seznamu prepovedanih za obdobje izven tekmovanja, sploh ne vem, zakaj delajo halo.
DonMiltonFriedman
08. 01. 2015 17.48
+11
Diaz je fasal 1-letni suspenz zaradi marihuaninih metabolitov, zdej pa ti pomisli.
basssru
08. 01. 2015 16.59
+27
Žalostno da objavlate samo take članke, ko nekoga ujamejo pri zlorabi, ali pa resni poškodbi(Silva). Spremlajte redno, ali pa sploh ne poročajte.