Drugi športi

Sobočani presenetili Ljubljančane v prvi finalni tekmi

Ljubljana, 06. 04. 2014 17.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Odbojkarji Panvite Pomgrada so v prvi tekmi finala 1. DOL za moške v Ljubljani presenetljivo premagali premagali ACH Volley s 3:2. Druga tekma bo v Murski Soboti.

Finale državnega prvenstva se je začel z velikim presenečenjem. Le malokdo je pričakoval, da lahko prvaki, ki so letos že izgubili naslov pokalnega zmagovalca, pokleknejo že v prvi tekmi finala prvenstva proti Panviti Pomgradu. Še redkejši so bili tisti, ki so na to pomislili po prvih dveh nizih, ki so ju Ljubljančani dobili. A na koncu je predvsem po zaslugi Dejana Pelemiša vendarle prišlo do preobrata in presenečenja. ACH v zadnjih nizih ni izvajal praktično nobenega pritiska s servisi, igra Prekmurcev pa je delovala kot dobro namazan stroj, tako da zmaga povsem zasluženo odhaja v Mursko Soboto. Svoj prvi finale po dvajsetih letih so Prekmurci začeli slabo. Do prvega tehničnega odmora so tekmecem z napakami vseh vrst podarili sedem točk in čeprav tudi Ljubljančani niso naredili nič posebnega, so prišli do vodstva 6:2 in 8:5. A kot da bi ACH hotel vrniti tisto, kar so jim podarili gosti, so tudi oni naredili nekaj nepotrebnih napak, tako da so po tehničnem odmoru imeli le še točko prednosti. Do drugega tehničnega odmora pa je po zaslugi dobrih servisov Mateja Vidiča in bloka razlika spet narasla, Ivan Mihalj je poskrbel za vodstvo 16:12. S tem pa še ni bilo konec Vidičevega niza servisov, Ljubljančani so namreč z blokom dobivali točko za točko, gostujočemu trenerju ni pomagala niti zamenjava sprejemalca (Pelemiša je zamenjal Blaž Ajlec), pri izidu 21:12 je bilo že jasno, da bodo povedli z 1:0. Igralci Panvite so imeli težave predvsem s sprejemom float servisov.

Luka Slabe
Luka Slabe FOTO: Damjan Žibert

Z njimi je Vidič v prvem nizu poskrbel za odločilno razliko, v drugem pa je domačega blokerja posnemal Jan Klobučar, po njegovih začetnih udarcih so Ljubljančani dosegli štiri zaporedne točke in povedli s 5:2. Na odmor so odšli s prednostjo 8:3, nato pa vodili tudi z 10:4. Varovanci Dejana Fujsa so v nadaljevanju vendarle vzpostavili ravnotežje, z nekaj odličnimi potezami, s katerimi so dokazali, da znajo igrati odlično odbojko (v napadu je blestel Pelemiš), so se v končnici tekmecem približali vsega na točko zaostanka, toda popolnega preobrata jim ni uspelo uprizoriti. Gostje na čelu s Pelemišem, ki je odlično serviral in zaključeval napade, so dobro igro iz zaključka drugega niza prenesli na začetek tretjega, povedli so s 7:2 in 9:3. V domačih vrstah je Klobučarja zamenjal kapetan Andrej Flajs, po tej menjavi so Ljubljančani začeli tekmece loviti. Prav Flajs je bil najbolj zaslužen, da so pri izidu 14:15 prišli le na točko zaostanka, Mihalj pa je z blokom izenačil na 16:16. Po kratkem vodstvu domačih pa je konec niza spet pripadel Prekmurcem, Flajs je naredil nekaj napak pri sprejemu, moral spet na klop, Klobučar pa ni več mogel spremeniti poteka niza, ki je tako po odlični igri v končnici in po točki Aljoše Bogožalca pripadel Panviti. Predvsem zaradi dejstva, da ACH v tem nizu ni izvajal prav nikakršnega pritiska s servisi. Odpor Sobočanov ni pojenjal niti v četrtem nizu. Kljub učinkoviti igri domačega korektorja Jana Pokeršnika so gostiteljem ves čas dihali za ovratnik, po zaostanku so pred končnico izenačili izid na 17:17, nato pa vodili z 21:19 in 22:20. As Matije Pleška, nekaj dobrih obramb in točke Pokeršnika so prednost vrnile na stran Ljubljančanov, ki so si pri izidu 24:23 priigrali prvo zaključno žogo, a so jo zapravili, tako kot pozneje še tri. Za to so bili kaznovani, gosti so izsilili tie break. V njem so bili tudi bolj sproščeni. Prav vse jim je delovalo, kot je treba, razpoloženima Pelemišu in Bogožalcu se je v odločilnih trenutkih pri nabiranju točk pridružil še kapetan Andrej Tot. Ko je Gorazd Flisar z blokom gostujočo ekipo popeljal v vodstvo z 10:7, se je že dalo slutiti presenečenje, Pokeršnik in kolegi so sicer še poskušali priti do preobrata, toda več kot do točke zaostanka (11:12) jim ni uspelo priti.

Izid:
ACH Volley - Panvita Pomgrad 2:3 (14, 23, -20, -28, -12)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rok Lekše
06. 04. 2014 19.03
+6
Vsaka čast! Čestitam Pomgradu....
Niko Stojakovicc
06. 04. 2014 18.54
+4
Vid Juri?
06. 04. 2014 17.54
+15
Cestitke prekmurcem. Ljubljana nic vec ni samoumevno
fghfhfhfhf
06. 04. 2014 18.52
+5
ah od kdaj je pa to Ljubljana vedno je bil BLED in vedno bo BLED
bstric
06. 04. 2014 19.53
+4
odkar so v LJ so le BLEDa senca ekipe iz BLEDA.