Drugi športi

Slovenskim padalkam še dve medalji na SP

Bratislava, 31. 07. 2008 16.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski padalski šport je bogatejši še za dve medalji. Na svetovnem prvenstvu v slovaškem Lučencu sta ju osvojili Maja Sajovic in Irena Avbelj.

Irena Avbelj
Irena Avbelj FOTO: POP TV

Slovenski padalski šport je bogatejši še za dve medalji. Na svetovnem prvenstvu v slovaškem Lučencu je danes Maja Sajovic v skokih na cilj osvojila bronasto medaljo, Irena Avbelj pa je zlatu iz figurativnih skokov dodala še zlato v kombinaciji skokov na cilj in figurativnih skokov.

Slovenskim uspehom na svetovnem padalskem prvenstvu, ki poteka ta teden v Lučencu na Slovaškem in se bliža sklepnemu delu, kar ni videti konca. Za to sta že poskrbeli Maja Sajovic in Irena Avbelj, ki sta v močni ženski konkurenci stali na zmagovalnih stopničkah. Maja Sajovic je v skokih na cilj skočila do bronaste medalje, Irena Avbelj pa je s šestim mestom v skokih na cilj in prvim v figurativnih skokih osvojila še naslov v skupnem seštevku obeh disciplin.

Skoki na cilj pri dekletih so bili prava srhljivka, vsaj kar se tiče boja za srebrno in bronasto odličje, zlato medaljo je namreč prepričljivo osvojila Rusinja Olga Lepezina. Za drugo in tretje mesto pa sta morali Maja Sajovic in Rusinja Ljubov Ekšekejeva opraviti še dva dodatna skoka, v katerem je bila boljša Rusinja. Sajovičeva je tako dosegla uspeh kariere na civilnih prvenstvih, v svoji bogati zbirki pa je dosegla že tudi srebro na vojaških prvenstvih. "Sicer je moj rezultat kariere še vedno srebro s svetovnega prvenstva lani, bronasta na tem svetovnem prvenstvu pa je le še ena v zbirki medalj na poti do zlate," je vsa nasmejana dejala po osvojitvi brona slovenska junakinja skokov na cilj. "Letos sem imela na vseh tekmah nekaj težav s koncentracijo, s pripravo na posamezni skok, na svetovno prvenstvo pa sem se pripravila optimalno, bila sem 'našpičena na nulo', zato mi je tudi uspelo. S svojimi skoki sem izredno zadovoljna, zadovoljna sem z doseženim rezultatom in tudi z doseženimi centimetri," je še dodala Maja Sajovic, ki se je tako pridružila Avbljevi pri zbiranju slovenskih medalj na tem prvenstvu.

Da pa ne bo ostalo le pri treh medaljah deklet, lahko poskrbi moška ekipa. Po šestih serijah prepričljivo vodi z desetimi centimetri naskoka pred Kitajci, med posamezniki pa so v igri za odličja še tudi Roman Karun, ki po šestih serijah vodi, ter Senad Salkič in Domen Vodišek, ki sta trenutno na tretjem oziroma petem mestu.


  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

antitrust08
02. 08. 2008 12.58
-1
Joj, kako pomembna novica