Drugi športi

Vardar v tekmi za infarkt z zadnjim strelom do premiernega naslova v Ligi prvakov

Köln, 04. 06. 2017 17.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Makedonija slavi skupaj z rokometaši Vardarja, ki so z golom starega znanca slovenskih rokometnih igrišč Ivana Čupića v zadnji sekundi zasluženo dobili finalni obračun s Paris Saint-Germainom na zaključnem turnirju v Kölnu (24:23). Rokometaši madžarskega Veszprema so po zmagi nad špansko Barcelono osvojili končno tretje mesto (34:30).

Vuko Borozan je šel v finalu nad Nikolo in Luko Karabatića.
Vuko Borozan je šel v finalu nad Nikolo in Luko Karabatića. FOTO: AP

Makedonska ekipa je pokorila Evropo. Po sobotni polfinalni zmagi nad Barcelono je dan kasneje v podobno infarktni končnici na kolena položila še francosko zvezdniško zasedbo - njen letni proračun kluba znaša kar 17,5 milijona evrov -, mož odločitve pa je bil hrvaški krilni igralec Ivan Čupić, ki je sekundo pred koncem razburljivega dvoboja dosegel zmagoviti gol. Za skopsko ekipo je to prva evropska lovorika. Finalno tekmo je bolje odprla makedonska zasedba, ki si je po dvanajstih minutah igre priigrala tri gole prednosti (5:2). A francoske zvezdniške ekipe, ki jo vodi nekdanji slovenski selektor in trener Celja Pivovarne Laško Zvonimir Serdarušić, ni zajela panika. Vratar makedonske zasedbe Arpad Šterbik jim je s svojimi posredovanji resda povzročal številne preglavice, a Parižani so v nadaljevanju vendarle uveljavili svojo individualno in telesno moč ter v 28. minuti tekmo postavili v začetno izhodišče (10:10), tik pred odhodom na veliki odmor pa z golom Hrvata Luke Stepančića povedli z 12:11. Druga polovica tekme je uvodoma potekala po makedonskih notah. Vardar si je v 44. minuti priigral tri gole prednosti (20:17), nato pa "padli v krizo", kar so izkušeni Parižani izkoristili in v 52. minuti po golu Nemca Uweja Gensheimerja izenačili na 22:22. A Makedonci se niso predali, z zadetkoma Rusa Timurja Dibirova in Črnogorca Vuka Borozana so v 56. povišali na 23:21, a lepe prednosti niso ohranili do konca rednega dela. Najprej je znižal Nedim Remili, deset sekund pred koncem pa je izenačil "Air France" Daniel Narcisse. A makedonska zasedba ni vrgla puške v koruzo, po minuti odmora je izpeljala bliskovito akcijo, ki jo je z zmagovitim golom po pobegu obrambnim igralcem s krila zaključil Čupić, sicer nekdanji član velenjskega Gorenja.

V makedonski ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Dibirov s sedmimi, v francoski pa Nikola Karabatić s petimi goli. Slovenski vratar Gorazd Škof je bil v postavi PSG, a ni stopil na igrišče. Tekma za tretje mesto se je končala z zmagoslavjem Veszprema, ki si je odločilno prednost priigral sredi drugega polčasa. Veszprem je v 47. minuti povedel za pet golov (27:22), lepo zalogo v zadetkih pa zanesljivo zadržal do konca tekme. Od treh slovenskih rokometašev v majici madžarskega prvaka je Dragan Gajić dosegel dva gola, medtem ko se Blaž Blagotinšek in Gašper Marguč nista vpisala med strelce. V madžarski ekipi je bil najbolj učinkovit Islandec Aron Palmarsson z osmimi goli, po šest so jih dosegli Španec Cristian Ugalde ter Madžara Laszlo Nagy in Mate Lekai. Pri poražencih je Francoz Timothey N'Guessan dosegel šest, Španca Raul Entrerrios in Valero Rivera pa po pet zadetkov.

Izidi:

- finale:
Paris Saint-Germain ‒ Vardar 23:24 (12:11)

- za 3. mesto:
Veszprem ‒ Barcelona 34:30 (18:17)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CFC1
04. 06. 2017 22.03
+4
Ne me narobe razumeti. Ampak če imaš tako ekipo, kot jo ima PSG kot Serdarušić bi moral zmleti vse, če si vsaj taktično približno na isti ravni kot ostali trenerji, kar pa Serdarušić več kot očitno že dolgo ni. Serdarušića je po mojem mnenju čas že zdavnaj prehitel in povozil, živi pa le še na stari slavi. Da ne bo pomote iskrene čestitke Vardarju. Ampak želim povedati to, da če imaš kot uveljavljen sicer tudi strokovnjak na klopi kot je recimo PSG takšno ekipo v kateri imaš OBA IGRALCA, ki se ju že leta primerja med sabo (Hansen in Karabatić, kot najboljša rokometaša zadnjega desetletja), potem nimaš in ne moreš imeti enega samega izgovora zakaj si zgubil finale lige prvakov proti sicer tudi zelo močnemu VARDARJU pa vendar je na papirju razlika v kvaliteti, predvsem pa daljša klop PSG-ja nedvomno na njihovi strani. Dobro finale in še enkrat ČESTITKE VARDARJU!
-MARIBOR-
04. 06. 2017 20.33
+4
A je Serderušić še na klopi PSGja po taki katastrofalni zadnji obrambni akciji
KOPITES
04. 06. 2017 19.55
+10
Bravo Vardar !!!!