Drugi športi

Slovenski veslač Hrvat bronast na evropskem prvenstvu

Poznanj, 31. 05. 2015 11.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski veslač Rajko Hrvat je na evropskem prvenstvu v Poznanju na Poljskem osvojil bronasto medaljo med lahkimi skifisti. Od Izolana sta bila v velikem finalu boljša le Francoz Pierre Houin in Slovak Lukaš Babač.

Hrvat je prikazal še en odličen nastop in vnovič prebil mejo sedmih minut, ki jo je prvič zmogel prav v predtekmovanju na Poljskem. Francoz je bil v finalu razred zase. Hrvat je v primerjavi s tekmeci na startu nekoliko zaostal, a je bil v polovici v boju z Britancem Zakom Lee-Greenom, Babačem in Bolgarom Nedelčem Valilevom v boju za medaljo. V tretji četrtini je Hrvat še pospešil, se prebil na drugo mesto, Britanec in Bolgar sta odpadla, v finišu pa je imel Slovak Babač nekaj več moči od slovenskega reprezentanta.

"V tekmi sem šel na zmago. S trenerjem sva vedela, da moram startati na zlato, če želim osvojiti medaljo in tako sem pač začel. Malo sem bil presenečen nad dobro taktiko in lahko bi bilo tudi več, saj sem se na koncu približal tudi Francozu, nato pa sem se morda celo malo prekmalu zadovoljil z medaljo in me je prehitel še Slovak. A zadovoljen sem z medaljo in to je lepa popotnica za naprej," je po tekmi dejal Hrvat.

Slovenski veslač je bil močan predvsem v sredinskem delu dirke. "Mislim, da sem naredil tudi najboljši start v karieri, na sredini pa sem res pokazal eno najboljših voženj," je še dejal Izolan in dodal, da ob največjem uspehu v karieri še ni povsem dojel pomena tega dosežka. "Veliko bolj čustveno sem doživel stopničke na svetovnem pokalu na Bledu, ta tekma pa mislim, da bo še prišla za mano."

Zdaj se bo Hrvat podal v iskanje partnerja. Z njim si bo na septembrskem svetovnem prvenstvu v Savojskih Alpah na jugu Francije skušal priveslati vozovnico za olimpijske igre prihodnje leto v Riu de Janeiru. "Danes najprej uživam v svojem dnevu. Potem pa je jasno, da se kot partnerja ponujata Marko Bolha in Aleš Jalen. Prav tako še ne vem, kaj bo z naslednjo tekmo svetovnega pokala. Počakajmo, danes bom najprej slavil medaljo."

Rajko Hrvat
Rajko Hrvat FOTO: VZS
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CestniKolesar370Wattov
01. 06. 2015 10.56
Noben ni tak hrvat kokr je Rajko Hrvat
mariomandzukic
01. 06. 2015 06.56
+0
hrvat,horvat,hrvatin vsi ti priimki so hrvaskega porekla
pogan
31. 05. 2015 13.11
+4
Čestitke. samo zakaj se glih Hrvat mora pisat? :)
budalamala
31. 05. 2015 13.41
+0