Drugi športi

Slovenski teniški igralci 'odpihnili' Litovce

Kranj, 31. 10. 2015 17.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska teniška reprezentanca si je izborila obstanek v prvi evroafriški skupini Davisovega pokala. Dvoboj z Litvo v Kranju je v svojo korist odločila že po igri parov, ki sta jo Blaž Kavčič in Blaž Rola dobila s 3:0 v nizih.

Blaž Rola, ki je vskočil na mesto Grege Žemlje, saj temu bolečina v komolcu po petkovem dvoboju in uvodni zmagi Slovenije ni popustila, ter Blaž Kavčič sta nalogo opravila nadvse suvereno. Enako kot v petkovih partijah Slovenija ni izgubila niza; Laurinas Grigelis in Lukas Mugevicius sta pokleknila s 6:4, 7:6, 6:4.

Blaž Rola
Blaž Rola FOTO: Damjan Žibert
"Sicer sem pričakoval Žemljo, s katerim sva dobro uigrana, a očitno se dobra ujameva tudi z Rolo, saj je bil to najin drugi dvoboj in še vedno sva brez izgubljenega niza," je po dvoboju dejal Kavčič, Rola pa ga je dopolnil: "Glavno je, da smo zmagali, saj na papirju ni kazalo tako gladko. Glede na igre, ki jih je kazal Berankis v tej sezoni, bi lahko on brez težav dobil dva dvoboja. Toda tudi mi smo očitno močni, mislim, da če smo v popolni postavi, lahko presenetimo skoraj vsako reprezentanco na svetu."

Slovenija bo tako šesto leto zapored nastopala v prvi evroafriški skupini Davisovega pokala. V tem času je dobila pet dvobojev - pred Kranjem nazadnje februarja 2014 - ter jih šest izgubila. S tem uspehom je tudi prekinila niz treh porazov.

V 2016 bo Slovenija prvi dvoboj igrala z Romunijo, glede na to, da se ekipi doslej še nista merili, pa bo žreb določil gostitelja. V primeru uspeha bi v drugem krogu prišla na vrsto Španija.

Grega Žemlja
Grega Žemlja FOTO: Damjan Žibert

Pot do uspeha sta v petek tlakovala Grega Žemlja, ki je premagal najboljšega gostujočega igralca, 75. z lestvice WTA, Ricardasa Berankisa, ter Blaž Rola, ki je upravičil vlogo favorita proti Laurinasu Grigelisu.

V nedeljo sta v Kranju na sporedu še dva dvoboja, ki pa imata zgolj formalni značaj. Glede na to, da je Žemlja poškodovan, četrti član reprezentance Tom Kočevar Dešman pa ima tudi manjše zdravstvene težave, je skoraj gotovo, da bosta nastopila Kavčič in Rola.

Izidi:
Slovenija - Litva 3:0
Grega Žemlja - Ricardas Berankis 6:3, 7:5, 6:2
Blaž Rola - Laurinas Grigelis 7:6 (6), 6:2, 6:2
Blaž Kavčič/Blaž Rola - Laurinas Grigelis/Lukas Mugevicius 6:4, 7:6 (1), 6:4.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bojan Bizjak 1
01. 11. 2015 04.45
bravo fantje čestitam