Drugi športi

VIDEO: Slovenski tenisači so si z zmago proti Monaku prislužili dvoboj z JAR

Maribor, 05. 02. 2017 17.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

Slovenska moška teniška reprezentanca je izpolnila prvi cilj sezone v Davisovem pokalu. V Mariboru je s skupnim izidom 3:2 v zmagah premagala Monako, tako da jo zdaj na drugi stopnički proti 1. evroafriški skupini v začetku aprila čaka gostovanje v Južnoafriški republiki.

Slovenska teniška reprezentanca se je prebila v naslednji krog tekmovanja v 1. evroafriški skupini Davisovega pokala. Tretjo točko za Slovenijo je prispeval njen najizkušenejši igralec v Davisovem pokalu Grega Žemlja, ki je s 6:2, 6:3 in 6:1 premagal 20-letnega predstavnika Kneževine Lucasa Catarino. Tridesetletni Žemlja je suvereno rešil zagato, potem ko sta dan prej z navezi z Blažem Kavčičem gladko izgubila dvoboj parov in vrnila goste iz izgubljenega položaja. Mlademu tekmecu, ki je na lestvici ATP 700 mest za njim, ni dal možnosti in dvoboj se je končal po uri in 41 minutah.

Zadnji dvoboj je odigral debitant Tilen Žitnik, ki je s 6:1, 4:6 in 2:6 izgubil s Thomasom Ogerjem. "Upam, da bomo v JAR nastopili v čim močnejši postavi. A prej se bo treba usesti še s kapetanom in predsednikom zveze Marko Umbergerjem ter se dogovoriti, kakšne načrte imamo igralci, kje na zemeljski obli se nahajamo, kako smo pripravljeni ... Vsekakor moramo iti na zmago in nadaljevati pot v višji rang," je dejal Žemlja ter priznal, da bo odpovedal naslednji turnir, saj želi opraviti temeljite zdravniške preglede zaradi pogostih glavobolov, ki ga tarejo zadnje tedne in zaradi katerih mora jemati protibolečinske tablete.

Izbranci kapetana Blaža Trupeja bodo pohod v višji rang tekmovanja, v katerem so nastopali zadnjih šest sezon, nadaljevali aprila v Južnoafriški skupini. Z njo bodo igrali tretjič v šestih letih; 2012 so v gosteh izgubili 1:4, z enakim rezultatom pa so 2013 zmagali v Ljubljani. Do zanesljive zmage je tedaj Slovenija prišla z najmočnejšo postavo, torej Žemljo, Kavčičem ter Rolo, in jasno je, da bo tudi od 7. do 9. aprila potrebovala vsaj dva najboljša igralca. Dogovor med igralci in Teniško zvezo Slovenije je, da bosta vsaj dva od treh vsakokrat na voljo kapetanu.

JAR je kljub odsotnosti prvega igralca Kevina Andersona, 77. z lestvice ATP, ki je napovedal, da v 2017 ne bo sodeloval z reprezentanco, v prvem krogu premagala Estonijo s 4:1. Zastopali so jo 19-letni Harris Lloyd (288.), Nicolaas Scholtz (517.) ter Ruan Roelofse in Raven Klaasen, ki igrata zgolj dvojice. Slednji je v tem elementu 13. igralec na svetu.Do 1. evroafriške skupine je nato še en stopnica, sredi septembra proti zmagovalcu Norveška - Danska.

Grega Žemlja
Grega Žemlja FOTO: Damjan Žibert

Izidi:
Slovenija - Monako 3:1
- petek, 3. 2.
Blaž Kavčič - Lucas Catarina 6:4, 2:6, 6:2, 6:4
Grega Žemlja - Romain Arneodo 6:3, 6:4, 6:7 (5), 6:4

- sobota, 4. 2.:
Grega Žemlja/Blaž Kavčič - Benjamin Balleret/Romain Arneodo 2:6, 4:6, 3:6

- nedelja, 5. 2.:
Grega Žemlja - Lucas Catarina 6:2, 6:3, 6:1
Tilen Žitnik - Romain Arneodo 6:1, 4:6, 2:6

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macek_garfield
05. 02. 2017 21.30
+1
lepo turisticno potovanje so si pripravili za tja dol pa to, tudi jaz bi sel pa to