Drugi športi

Slovenski športni vrh se je poklonil Iztoku Pucu

Ljubljana, 24. 10. 2011 13.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V spomin na nekdanjega slovenskega rokometnega reprezentanta Iztoka Puca, ki je umrl za posledicami raka na pljučih, so se v žalno knjigo vpisali mnogi najvišji predstavniki slovenskega športnega in političnega življenja, nekdanji soigralci, prijatelji.

Predsednik olimpijskega komiteja (OKS) Janez Kocijančič, predsednik rokometne zveze Slovenije (RZS) in predsednik uprave Gorenja Franjo Bobinac, nekdanji predsednik RZS in ljubljanski župan Zoran Janković, nekdanji slovenski predsednik Milan Kučan, legendarni slovenski telovadec Miro Cerar, selektor slovenske moške reprezentance Boris Denić ter njegov pomočnik Bojan Čotar, reprezentančni soigralec Gregor Cvijić in mnogi drugi so se danes vpisali v žalno knjigo, ki bo v sejni sobi Zavoda Tivoli odprta do srede, 26. oktobra, do 18. ure. "Iztok je bil izrazit športni voditelj, lider ekipe, človek izjemnih igralskih in človeških kvalitet. Njega in njegovo vlogo v slovenskem športu bomo vsi zelo pogrešali," je v spomin na Puca dejal predsednik OKS Kocijančič, medtem ko je Bobinac dodal: "Moram priznati, da Iztoka osebno nisem dobro poznal, kot velik ljubitelj športa pa sem ga vseskozi spremljal in navdušujoče gledal, kako je bil pravi vodja bodisi na igrišču bodisi izven njega. V teh žalostnih dneh se radi spomnimo preteklosti, na velike uspehe slovenskega, pa tudi hrvaškega in jugoslovanskega rokometa, katerega pomemben del je bil tudi Iztok Puc. Prepričan sem, da je bil Iztok človek, ki se bo trdno vtisnil v spomin svetovnega rokometa, glede tega smo lahko ponosni, da je igral tudi za Slovenijo."

Iztok Puc
Iztok Puc FOTO:

Nekdanji slovenski predsednik Kučan, ki je v Sydneyju leta 2000 spremljal prvi slovenski nastop v moštvenih športih na olimpijskih igrah – Slovenija se je čez štiri leta vnovič uvrstila tudi na olimpijski turnir v Atenah –, je o Pucu dejal: "Iztok je bil pravi športnik, ki je vsak dan svojega življenja poskušal spremeniti v zmago na igrišču ali zunaj njega. Na žalost te zadnje bitke, te zadnje tekme ni zmagal."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tunegi
25. 10. 2011 07.58
SLOMAISTER
25. 10. 2011 00.00
tragedija, pravi športnik, to kje je igral je pa tako,kot pravi športnik kot je on bil je normalno da si je želel uspehov,to mu je uspelo z hrvaškim klubom in pa reprezetanco, ko pa so šle stvari na bolje tudi pri nas je pa igral tudi za svojo slovensko in nam pomagal do OI. nedvomno je in bo za vzgled prihajujočim rokometašem
minnaema@yahoo.com
24. 10. 2011 22.31
SMRT je za vsakega izmed nas NEizogibna, le mati narava bi morala dati daljše življenje onim, ki so veliko zaslužni pri njihovem ustvarjanju. Počivaj v miru-kjerkoli si in hvala ti za vse tvoje delo Iztok.