Drugi športi

Slovenski rokometaši tudi s Francozi in Danci

Ljubljana, 24. 03. 2014 18.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska rokometna reprezentanca se bo v sklopu priprav na dodatne kvalifikacije odpravila na močan mednarodni turnir na Dansko. Tekmeci izbrancev Borisa Denića bodo Francozi, Danci in Norvežani.

Slovenski selektor Boris Denić je na reprezentančno akcijo povabil 21 igralcev, med katerimi ni nekaterih standardnih članov kot sta denimo Peter Pucelj in Nenad Bilbija. A kot poudarja Ljubljančan, je to trenutek, ko lahko preizkusi nekatere za katere že lep čas misli, da so pripravljeni za igranje v dresu z državnim grbom.

Boris Denić in Jure Dolenec
Boris Denić in Jure Dolenec FOTO: Damjan Žibert

Poleg Marka Bezjaka (Magdeburg) je povabil še Deana Bombača (Pays d'Aix), Uroša Bundala (Celje Pivovarna Laško), Jureta Dolenca (Montpellier), Mateja Gabra (Montpellier), Dragana Gajića (Montpellier), Vida Kavtičnika (Montpellier), Boruta Mačkovška (Celje Pivovarna Laško), Gašperja Marguča (Celje Pivovarna Laško), Jureta Natka (Magdeburg), Primoža Prošta (Frisch auf Göppingen), Simona Razgorja (Maribor Branik), Matevža Skoka (Celje Pivovarna Laško), Sebastiana Skubeta (Celje Pivovarna Laško), Staša Skubeta (Gorenje), Gorazda Škofa (Nantes), Maria Šoštariča (Gorenje), Davida Špilerja (Meškov Brest), Uroša Zormana (Vive Targi Kielce), Miho Žvižeja (Fenix Toulouse) in Luko Žvižeja (Celje Pivovarna Laško).

"Čakajo nas tri kakovostne in zelo močne tekme, pričakujem, da bom dobil odgovore na vsa moja vprašanja, povezana z junijem in dodatnima kvalifikacijskima tekmama za SP z Madžarsko. Glede vseh, ki bodo dobili priložnost, ne bo skrivanja, takoj bomo videli, ali določeni lahko igrajo na takšni kakovostni ravni ali ne,“ je na novinarski konferenci dejal nekdanji trener ugaslega Dinama iz Minska.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MACOMANN
24. 03. 2014 19.44
+0
Grega Jamnik bi mogu igrat !!!
absd1234
24. 03. 2014 18.37
+3
Namesto Bundala bi kamot igral Poteko. Mislim da bi z Matejom Gabrom tvorila tak branilski par da bi se ju bali tudi največji. Pa še v napadu sta oba zelo napredovala, tako da bi si lahko lepo delila minutažo. Ne vem od koga sin/nečak/vnuk je Bundalo, res ...