Drugi športi

Slovenski rokometaši po Srbih premagali še Brazilce, za zmago z Nemci

Hamburg, 07. 11. 2015 19.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v današnji drugi tekmi superpokala v nemškem Hamburgu premagala Brazilijo z 38:27 (18:14). Za Slovenijo je to druga zmaga na mednarodnem turnirju, v petek je v Flensburgu premagala Srbijo s 23:21 (12:11), v nedeljo pa se bo v Kielu pomerila z Nemčijo. Tekma se bo pričela ob 15. uri.

Gašper Marguč.
Gašper Marguč. FOTO: Damjan Žibert

Južnoameriški rokometni velikan je Sloveniji povzročil nekaj težav na letošnjem januarskem svetovnem prvenstvu v Katarju, na njunem današnjem obračunu v drugem največjem nemškem mestu pa je sprva kazalo na podobno zgodbo. Izbranci slovenskega selektorja Veselina Vujovića so si namreč uvodoma priigrali tri gole zaostanka (1:4, 2:5), nato pa je v njihovi igri vendarle steklo.

V 12. minuti so tekmece ujeli in poravnali na 5:5, od tedaj naprej pa imeli škarje in platno v svojih rokah. V 20. minuti so si priigrali tri gole prednosti (11:8), v nadaljevanju nekajkrat povišali na +5 (16:11, 17:12, 18:13), na velik odmor pa se podali z izidom 18:14. V drugi polovici tekme so Vujovićevi izbranci povsem zagospodarili na hamburškem parketu, južnoameriške tekmece so zasenčili v vseh prvinah rokometne igre. Že v 41. minuti so si priigrali enajst golov prednosti (27:16) in razrešili vse dvome o svoji zmagi.

Luka Žvižej.
Luka Žvižej. FOTO: SPS

V slovenski izbrani vrsti je bil najbolj učinkovit David Miklavčič s šestimi goli. Gašper Marguč, Klemen Cehte in Miha Žvižej so jih dosegli po pet, Jure Dolenec štiri, Staš Skube tri, Darko Cingesar, Uroš Zorman, Mario Šoštarič in Marko Bezjak po dva, Luka Žvižej in Matej Gaber pa po gol. Za Slovenijo so igrali še Matevž Skok, Urban Lesjak, Klemen Ferlin, Vid Poteko in Borut Mačkovšek.

V brazilski reprezentanci je bil najbolj učinkovit Andre Soares s petimi goli, član Celja Pivovarne Laško Arthur Patrianova pa je dosegel dva zadetka. V današnji prvi tekmi v Hamburgu je domača izbrana vrsta zanesljivo premagala Srbijo s 37:26 (20:8). Odločitev o zmagovalcu turnirja bo tako padla na nedeljski tekmi med Nemčijo in Slovenijo, ki se bo v Kielu pričela ob 15. uri, bolj ali manj pa je jasno, da bosta obe ekipi igrali malce rezervirano, saj se bosta januarja prihodnje leto pomerili v skupinskem delu evropskega prvenstva na Poljskem.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.