Drugi športi

FOTO: Rokometaši na Portugalsko s prednostjo petih golov

Ljubljana, 09. 06. 2012 16.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v prvi kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Španiji danes v Ljubljani premagala Portugalsko z 31:26 (11:10).

Slovenski rokometaši so dobro opravili prvi del naloge na poti do svetovnega prvenstva prihodnje leto v Španiji. V osrednji ljubljanski dvorani Stožice so po hudem boju premagali Portugalce in si pred povratnim dvobojem, ki bo 16. junija v Guimaraesu, priigrali pet golov prednosti. Pot do zmage je bila izjemno naporna, izbranci Borisa Deniča pa so v zadnjih dveh minutah zapravili priložnost za zmago s sedmimi goli.

Slovenija bo v primeru končnega zmagoslavja nad Portugalsko šestič nastopila na svetovnem prvenstvu. Prvič je igrala na Islandiji leta 1995, nato pa še v Franciji leta 2001, na Portugalskem leta 2003, v Tuniziji leta 2005 in v Nemčiji leta 2007.

V slovenski vrsti sta bila na današnji tekmi strelsko najbolj razpoložena Jure Dolenec z osmimi in Luka Žvižej s šestimi goli. V portugalski izbrani vrsti je bil najbolj učinkovit Fabio Magalhaes s petimi zadetki.

Slovenski selektor Boris Denič je izjemno pomembno preizkušnjo začel z udarnimi možmi. V vratih je bil Gorazd Škof, krilna položaja sta zasedla Dragan Gajič in Luka Žvižej, mesto krožnega napadalca Miha Žvižej, zunanje položaje pa Jure Dolenec, David Špiler in Uroš Zorman. V obrambi je Špilerja menjal Matej Gaber.

A slovenski prvokategorniki so se v uvodni četrtini kar pošteno mučili z bojevitimi Portugalci. Igra v napadu ni stekla, na vse strani pa je kapljalo in curljalo tudi v obrambi. Portugalci so jo dokaj zlahka prebijali in si v 12. minuti priigrali dva gola prednosti (4:6), zaostanek pa sta že v naslednji minuti izničila Gaber in Luka Žvižej.

Slovenski rokometaši so v drugi polovici prvega polčasa prikazali nekoliko boljšo predstavo. Z boljšo igro v obrambi so tekmecem onemogočili strele iz izdelanih akcij, še vedno pa je pešala igra v napadu. Denič ji je neprestano dovajal svežo kri (v prvem polčasu nista nastopila le vratar Primož Prošt in Borut Mačkovšek), a to ni pripomoglo k njihovi boljši predstavi, tako da so na odmor med polčasoma odšli z golom prednosti (11:10).

Slovenskim rokometašem se je "odprlo" v začetku drugega polčasa. Po izključitvi robustnega Joaa Lopesa so z dvema goloma Dolenca ter po enega Gajiča in Mihe Žvižeja v 33. minuti povedli s 15:11, prednost pa - ob manjših nihanjih - držali vse do 46. minute, ko so se jim tekmeci približali na gol zaostanka (22:21).

V zadnji četrtini pa so domači rokometaši vendarle zlomili odpor žilavega tekmeca. Slovenski voz sta povlekla učinkovita Špiler in Dolenec, a ključ do zmage je bila vendarle agresivnejša igra v obrambi in hitrejša v napadu. Na roko jim je šlo tudi dejstvo, da je Portugalska v zadnjih desetih minutah ostala brez Alvara Rodriguesa in Wilsona Davyesa, ki sta zaradi grobe igre prejela rdeča kartona. Slovenija je v 58. minuti povedla z 31:24, v zadnjih dveh minutah pa malenkostno popustila, na Pirenejski polotok pa se bo vendarle odpravila z lepo prednostjo petih golov.

Izid:

Slovenija - Portugalska 31:26 (11:10)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

denis122m
11. 06. 2012 10.50
+1
no da začnemo zakaj ni boris denič vzeu v ekipo Dejana Bombača ??? skube je zame igralec visokeg akova sam je preveč lahek in preveč pada na tla dejan bombač pa je v izjemni formi kar je dokazau tudi v RK Cimosu .. v ligi prvakou v slovenski prvi ligi ??? zakaj ne on v ekipo zakaj skube ja ??? kar se tiče igre je slovenska reprezentanca igrala slabo .. da ni bili gorazda škofa bi mi to tekmo zgubili .. zamislimo se malo ali bo gorazd škof na naslednji tekmi v formi ali ne ??? tega se neve a preveč žog smo zgubljali in useno nas je on reševau .. zato BRAVO GORAZD MI SMO S TABO :)
Maid Svraka
11. 06. 2012 12.17
fedor435
09. 06. 2012 17.16
+2
Gledal sem tekmo. Naši so igrali dokaj slabo , v prvem polčasu nas je reševal golman Škof , v drugem pa je Špiler zaigral bolje v napadu. Drugače pa povprečno vse skupaj....
Maid Svraka
11. 06. 2012 12.16
mah :9 tekma je bla dobra sam naš vratar gorazd je car ni kej ;) še moj sosed je hihihihi :)
povrsniste24kur
09. 06. 2012 17.03
+4
no ja, lepo je že da smo zmagali, a 5 golov razlike na domačem terenu proti nekim portugalcem...sicer nisem gledal, ampak to ni precej dobro. portugalce bi tukaj mogli gor odpret za vsaj 8 golov. se mi že skoraj zdi, da bo povratna tekma končala v remiju, čudilo me vsekakor ne bi. tudi danes so odigrali na 5 golov razlike, kar je bil na vseh stavnicah tudi hendikep...to ti da mislit...da je blo mogoče kaj biznisa vmes...
Maid Svraka
11. 06. 2012 12.17
ma ti veš kakšen biznis no :9 tle ni biznisa :) lih ti misliš da je biu biznis njim je bla želja da zmagajo za več in da grejo na portugalsko s čimvečjo razliko .. ti in tvoj biznis .. posluši rajš mene ki se razumem u to ;9