Drugi športi

Slovenski rokometaši boljši od Črne gore

Arhus, 04. 01. 2013 19.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na prvi tekmi mednarodnega turnirja v danskem Skjernu premagala Črno goro z 31:26 (14:8).

V vrstah Slovenije je bil najbolj razpoložen Dragan Gajič.
V vrstah Slovenije je bil najbolj razpoložen Dragan Gajič. FOTO: Damjan Žibert

Slovenski rokometni prvokategorniki so kljub silnim zdravstvenim težavam in številnim odpovedim – na bližnjem svetovnem prvenstvu, ki bo med med 11. in 27. januarjem v Španiji, zagotovo ne bodo nastopili vratarja Matevž Skok in Urban Lesjak (oba Celje Pivovarna Laško) ter zunanji igralec David Miklavčič (Gorenje Velenje), bržkone pa bo izostal tudi srednji zunanji David Špiler (Croatia Osiguranje Zagreb) – dosegli prvo zmago, na kolena pa so spravili tekmece iz Črne gore, ki so v lanskih kvalifikacijah za letošnji največji rokometni dogodek nekoliko senzacionalno izločili Švede.

Slovenija, ki je na uvodni tekmi v Skjernu vseskozi igrala obrambo 6-0, Črna gora pa različico 3-2-1, je bila gospodarica na igrišču od prve do zadnje minute. Junak dvoboja je bil vratar Gorazd Škof, ki je – predvsem to velja za prvi polčas – začaral svoja vrata in si lasti največ zaslug za prepričljivo vodstvo s 14:8.

Izbranci slovenskega selektorja Borisa Deniča so v drugi polovici tekme zanesljivo zadržali prednost iz prvega polčasa, najvišjo prednost pa so si priigrali v 45. minuti, ko so povedli s sedmimi goli (22:15), kar je zadostovalo za mirno končnico in zanesljivo zmago.

V slovenski izbrani vrsti je bil na današnji tekmi v Skjernu najučinkovitejši krilni igralec francoskega Montpellierja Dragan Gajič, ki je dosegel enajst golov, Uroš Zorman in Luka Žvižej pa sta prispevala po štiri gole.

Izid:
Slovenija
– Črna gora 31:26 (14:8)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Beslic
04. 01. 2013 19.33
-13
Bi bla že prava mala sramota in ponižanje da bi izgubil :D
walth
05. 01. 2013 08.15
+9
Ja kaj misliš da Črnohorci so pa iz lune padli? Konec koncev so izločili Švede v kvalifikacijah za prvenstvo!