Drugi športi

Slovenski prvaki neuspešni na Poljskem: 'Misija osmina finala' že praktično izgubljena?

Kielce, 17. 02. 2018 17.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Aktualni slovenski rokometni prvaki iz Celja so v 12. krogu evropske lige prvakov gostovali v Kielcah, po porazu s 37:31, pa so si celjski rokometaši možnosti za napredovanje v osmino finala močno otežili.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 12. krogu evropske lige prvakov v gosteh izgubili proti poljski ekipi Vive Kielce z 31:37 (17:21). 

RK Celje Pivovarna Laško - 6
RK Celje Pivovarna Laško - 6 FOTO: SEHA

Izbranci velenjskega trenerja na celjski klopi Branka Tamšeta so izjemno slabo odprli tekmo in si že po pičlih štirinajstih minutah igre pridelali pet golov zaostanka (6:11). V igri slovenskih prvakov je kapljalo in curljalo na vse strani, v nadaljevanju pa so - navkljub izključitvi Žige Mlakarja - naredili delni izid 4:0 in v 18. minuti znižali na 11:12. Do 28. minute so - z igro prepolno padcev in vzponov - držali korak s poljskimi prvaki (17:19), na velik odmor pa odšli z zaostankom štirih golov (17:21).

Rokometaši iz mesta ob Savinji so vse možnosti za zmago proti Kielcam - do današnjega dvoboja so v medsebojnih zmagah vodili s 5:1 - zapravili v začetku druge polovice tekme. Po vsega devetih minutah igre so zaostali za osem golov (20:28), te prednosti pa izkušena in z vsemi žavbami namazana mednarodna poljska zasedba - zanjo igrajo tudi trije Slovenci Uroš Zorman, Blaž Janc in Dean Bombač - niso zapravili. V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Igor Anić s šestimi in Mlakar s petimi goli.

RK Celje Pivovarna Laško - 1
RK Celje Pivovarna Laško - 1 FOTO: SEHA

Celjskim rokometašem se vse bolj izmika nastop v osmini finala najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na stari celini. V središču poljskega klubskega rokometa so doživeli že deveti poraz v tej sezoni, za preboj med 16 pa na zadnjih dveh tekmah nujno potrebujejo zmagi nad danskim Aalborgom in madžarskim Veszpremom, hkrati pa se morajo nadejati ničnemu točkovnemu izkupičku beloruskega Bresta v zadnjih treh obračunih drevi proti Veszpremu ter francoskemu PSG in Kielcam. Beloruski prvak ima po nepopolnem 12. krogu tri točke prednosti pred Celjem.

Izid:
Vive Kielce
- Celje Pivovarna Laško 37:31 (21:17)

Vive Kielce: Szmal, Ivić, Bis, Dušebajev 2, Kus, Aguinagalde 4, Bielecki 4, Jachlewski 3, Štrlek 6, Janc 3, Lijewski 5, Jurkiewicz 2, Zorman 1, Mamić 4, Bombač 1, Đukić 2.
Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Panjtar, Vujović 4, Jurečič 2, Malus 3, Suholežnik, Marguč 3, Grošelj, Kodrin 2, Makuc, Anić 6, Dušebajev 2, Mačkovšek 4, Mlakar 5.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.