Drugi športi

Zvodenele olimpijske sanje odbojkarjev

Sofija, 09. 05. 2012 18.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska odbojkarska reprezentanca je v Sofiji na kvalifikacijskem turnirju za nastop na olimpijskih igrah v Londonu še drugič izgubila. Po torkovem porazu z Bolgarijo je bila neuspešna tudi v dvoboju s Španijo, tudi Španci so zmagali s 3:0.

Slovenska odbojkarska reprezentanca je vknjižila že drugi poraz.
Slovenska odbojkarska reprezentanca je vknjižila že drugi poraz. FOTO: Reuters

Slovenski odbojkarji so se hitro zbudili iz sanj, imenovanih olimpijske igre. S katastrofalno predstavo so izgubili možnosti za uvrstitev v London, čeprav bodo v petek igrali še tekmo proti Srbiji. "Če sta te dve tekmi, ki smo jih igrali v Sofiji realnost, se bojim za našo prihodnost," so bile besede Flajsa po tekmi s Španijo, ki nazorno kažejo, kaj se je na igrišču dogajalo.

To je bila zagotovo najslabša predstava slovenske reprezentance v zadnjih letih, od kar jo vodi Veselin Vuković. Njegovi izbranci so povsem odpovedali, proti reprezentanci, ki ni nič posebnega, niso pokazali ničesar od tistega, kar jo je krasilo na prejšnjih tekmovanjih. Sama neuvrstitev v London niti ni tako boleča, bolj boleče je spoznanje, da Slovenci niso bili niti blizu uspeha proti ekipi, ki naj ne bi sodila v evropski vrh. Z izjemo sprejema so za njo zaostajali v vseh elementih, nekaj obdobij boljše igre, pa je bilo premalo, da bi tekmece resno ogrozili. Slovenci za razliko od tekme z Bolgari niso pokazali niti volje niti borbenosti, zato ni prav nič čudnega, da je bil kakršenkoli komentar po tekmi za njih neželena ali celo boleča naloga.

Da se ne obeta nič dobrega, je pokazal že sam začetek igre, ki je bil v znamenju napak na obeh straneh. Do prvega tehničnega odmora so tako Slovenci rezultatsko še parirali tekmecem, nato pa se je začela njihova kalvarija. Napadalci nikakor niso mogli razbiti španske obrambe, ki je že v prvem nizu osvojila šest točk z bloki, na drugi strani pa so bili slovenski blokerji povsem nevidni, v tem delu niso dosegli niti ene blok točke, edino točko blokerjev je s prvim tempom prispeval Alen Pajenk, še to v času, ko je bil zmagovalec prvega niza odločen.

Začetek drugega niza je bil bolj obetaven. Dotlej nevidni Matej Vidič je z dobrimi "float" servisi poskrbel za štiri zaporedne točke, svoje je s servisoma dodal še Mitja Gasparini in Slovenija je vodila s 6:1. Toda nato je prišlo do novih črnih minut. Odlična obramba Špancev je bila razlog, da so z delnim izidom 5:0 prišli v vodstvo. V tem času je začel šepati še sprejem, tako da je moral Vuković Tineta Urnauta zamenjati s Klemnom Čebuljem. A to ni pomagalo, Španci so še naprej večali prednost. Videti je bilo, da bodo spet gladko dobili niz, s čimer pa se ni strinjal Pajenk. S servisi je na noge dvignil občinstvo, ki je bilo na slovenski strani, poskrbel pa je tudi za izenačenje. Žal pa končnice Slovenci spet niso znali speljati v svojo korist. Tekmec se je po nekaj napakah Slovencev in tudi sodnikov odlepil, nov lov na zaostanek (20:24) pa se je končal, ko je Urnaut žogo s servisom poslal izven igrišča.

To pa je bil tudi konec slovenskega odpora. O tretjem nizu ni govoril prav nihče v slovenskem taboru, omembe si niti ne zasluži. Jasno je, da so se Vukovićevi izbranci že pred njim predali, tako da niso pokazali prav ničesar.

Izid:
Slovenija – Španija 0:3 (-17, -23, -18)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.