Drugi športi

Slovenski odbojkarji po zmagi nad Katarjem v Solunu še korak bliže zaključnemu turnirju

Solun, 24. 06. 2016 19.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v četrti tekmi svetovne lige in prvi na drugem turnirju tretje kakovostne skupine v Solunu še drugič v enem tednu premagala Katar. Potem ko je bilo v Ljubljani na prvi tekmi 3:1, je bila tokrat še bolj zanesljiva, zmagala je s 3:0 (21, 18, 20).

Giani se je vrnil na 'prizorišče zločina' izpred 22 let.
Giani se je vrnil na 'prizorišče zločina' izpred 22 let. FOTO: Damjan Žibert
Zmaga s 3:0 je lepa, z igro pa nisem stoodstotno zadovoljen. V napadu se je še vedno v določenih delih igre, predvsem na začetku, pojavljalo preveč napak, veseli pa me igra v bloku, obramba in dobri servisi. V napadu sta bila Tine Urnaut in Mitja Gasparini v redu, manj sem zadovoljen s Klemnom Čebuljem, sploh pa ne s prvim tempom Alena Pajenka. To bo treba popraviti, saj bi lahko bile te stvari na močnejših tekmah za nas usodne. Andrea Giani

Selektor slovenske ekipe Andrea Giani se je po 22 letih in zmagoslavju z italijansko reprezentanco v finalu svetovnega prvenstva spet vrnil v dvorano, ki nosi ime legendarnega grškega košarkarja Nikosa Galisa, tudi tokrat jo je zapustil dobre volje. Njegovi izbranci, sicer izraziti favoriti, so namreč proti zelo solidnim Katarcem, prav tako debitantom v ligi, pokazali pravi pristop in zabeležili še četrto zmago v ligi. Gianijevi izbranci so sicer potrebovali nekaj časa, da so ujeli ritem, ko pa so ga, jih tekmec ni mogel več zaustaviti. Bili so potrpežljivi, z zanesljivim sprejemom in solidnim napadom so nadzorovali potek srečanja, ko pa se je v tretjem nizu razigral še blok, napad pa je bil še naprej zanesljiv, je vsem v dvorani postalo jasno, da presenečenja ne bo.

Slovenci tekme niso najbolje začeli. Kljub odličnemu sprejemu jim v napadu ni steklo, napake so se vrstile, tako da so Katarci po napaki Klemna Čebulja povedli z 12:8. Toda panike v slovenski ekipi ni bilo, strnila je vrste, s trdno obrambo pa tekmece prisila v napake. Tako je bila že ob drugem tehničnem odmoru v prednosti, pred končnico pa je že vodila z 22:18. Toda tekmeci so se z nekaj sreče dosegli tri zaporedne točke, poskrbeli za nekaj negotovosti, toda Slovenci so znali odgovoriti, točki Mitje Gasparinija, Alena Pajenka in napaka tekmecev ob mreži so jim zagotovile vodstvo z 1:0.

Slovenski odbojkarji so gladko, s 3:0 premagali katarsko zasedbo.
Slovenski odbojkarji so gladko, s 3:0 premagali katarsko zasedbo. FOTO: CEV

Tudi začetek drugega niza je bil izenačen, za prvo vodstvo Slovencev z dvema točkama razlike (9:7) je poskrbel Čebulj. Isti igralec je z blokom preprečil, da Katar ni izenačil na 10:10, nato pa je isto ponovil nekaj minut pozneje, ko so imeli tekmeci priložnost, da izenačijo na 15:15. Ko je Gasparini dosegel as - nasploh prvega na tekmi, je Slovenija vodila z 18:14, ko je isto uspelo še Tinetu Urnautu, je bilo jasno, da bo Slovenija vodila z 2:0.

V Ljubljani je bil za Slovence kritičen tretji niz, toda Gasparini je z asom ekspresno napovedal, da tokrat ne bo tako. Katarci so se v njem upirali le kratek čas, po seriji slovenskih blokov so hitro zaostali (6:11). Predati se sicer niso hoteli, približali so se na dve točki zaostanka, več pa jim zanesljivi evropski podprvaki niso dopustili. V soboto se bodo Slovenci merili s Portorikom, zmaga pa bi jih povsem približala nastopu na zaključnem turnirju, ki bo konec naslednjega tedna v Frankfurtu. Zadnja tekma proti Grčiji bi tako najbrž odločala le o prvem mestu po predtekmovanju.

Izid:
Slovenija - Katar 3:0 (21, 18, 20)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

POVEMRESNICO
25. 06. 2016 09.18
Čestitke, fantje. Me zanima, kako daleč so pogovori z Gianijem. Ali zveza spet ne bo imela denarja. No saj ga tudi nikoli ni imela. Lahko kdo pove, koliko so izkoristili naslov vice prvakov Evropa? Bore malo, po moje. Če niti sponzorja lige niso našli. Slabo, slabo.