Odbojka

Slovenski odbojkarji na zadnji pripravljalni tekmi v treh nizih pokleknili pred Srbi

Beograd, 18. 08. 2017 20.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski odbojkarji so na zadnji pripravljalni tekmi pred evropskim prvenstvom izgubili s Srbi. Domačini so v Beogradu slavili s 3:0 (22, 25, 23). Reprezentanci sta se sicer pomerili že v petek, ko so po petih nizih prav tako slavili srbski odbojkarji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gostitelji so z razliko štirih in tudi petih točk vodili praktično cel niz, na koncu pa se je slovenskim fantom uspelo približati na 19:21. Tudi s pomočjo sreče so niz s 25:22 dobili Srbi. V drugem nizu so tako Srbi kot Slovenci prikazali zelo dobro igro v napadalnih akcijah, po nekaj uspešnih točkah naveze Gregor Ropret-Mitja Gasparini pa je selektor Slobodan Kovač primorskega korektorja zamenjal s Tončkom Šternom. Moštvi sta bili izenačeni vse do rezultata 12:12, nato pa so naši odbojkarji z blokom zaustavili srbske napadalce in najprej ušli na 16:14, na račun dobrih servisov in prodornih napadov Tineta Urnauta pa prednost še povečali. V končnico, v kateri je namesto Alena Šketa priložnost dobil Žiga Štern, so Slovenci vstopili z razliko štirih točk in imeli pri 24:20 že štiri zaključne žoge. Niz neugodnih začetnih udarcev Nikole Jovovića je v ospredje popeljal Srbe, ki so po asu Uroša Kovačevića zmagali s 27:25. Slovenci so si na začetku tretjega niza spet privoščili preveč napak in nasprotnikom omogočili vodstvo s 16:12. Po odmoru na zahtevo slovenskega stratega je Štern z odličnimi servisi poskrbel za izenačenje na 18. točki. Namesto Šketa je vstopil Jan Klobučar, v slovenski vrsti pa so se, kot že v drugem nizu, pojavile težave pri sprejemu začetnih udarcev. Srbi so znova ušli za tri točke in slavili s 25:23.

Varovanci Slobodana Kovača so imeli priložnost za osvojitev drugega niza, a so zapravili kar štiri zaključne žogice.
Varovanci Slobodana Kovača so imeli priložnost za osvojitev drugega niza, a so zapravili kar štiri zaključne žogice. FOTO: Aljoša Kravanja

Po dogovoru selektorjev sta ekipi odigrali še četrti niz, v katerem sta v slovenski vrsti, ob Vinčiću, Kozamerniku, Šketu in bratih Štern igrala še Štalekar in Toman. Srbi so povedli s 4:1, nato pa je Slovencem uspela izjemna serija točk. Z odlično igro v bloku, obrambi in protinapadih, v katerih se je izkazal Tonček Štern, so namreč povedli kar s 15:8. Domačini so se sicer približali na štiri točke zaostanka, a so se zmage s 25:18 veselili varovanci Slobodana Kovača. Odbojkarji bodo v Srbiji ostali do ponedeljka, v torek pa bodo odpotovali v Krakov, kjer jih v četrtek čaka prvič obračun evropskega prvenstva. Njihov tekmec bodo Španci.

Izid:
Srbija
- Slovenija 3:0 (22, 25, 23) 

Slovenija: Štern T. 14, Pajenk 7, Štern Ž. 4, Kozamernik 4, Šket 14, Gasparini 9, Vinčić 2, Štalekar 2, Koncilja 3, Klobučar, Kovačič, Toman, Ropret, Urnaut 10. Selektor: Slobodan Kovač.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

den456
18. 08. 2017 21.44
-1
V finalu jih bodo pa naši nabrisali.