Drugi športi

Slovenski odbojkarji brez težav ugnali Beloruse

Brest, 25. 07. 2015 20.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska odbojkarska reprezentanca v evropski ligi nadaljuje svoj zmagoviti niz. V svoji peti tekmi je še petič zmagala, tokrat je v Brestu ugnala Belorusijo s 3:0 (21, 22, 15).

Slovenski odbojkarji niso imeli večjih težav z Belorusi.
Slovenski odbojkarji niso imeli večjih težav z Belorusi. FOTO: Miro Majcen

Varovanci Andree Gianija so pokazali odlično predstavo, tekmece, res nekoliko oslabljene, so nadigrali v vseh elementih. Nekaj težav so imeli le v prvem nizu, ko so zaostajali s 16:19, a ko je bilo najbolj potrebno, je servis deloval, kot mora, z njim pa je bilo vse lažje. V preostalih nizih pa so samo dokazali, zakaj so v petih tekmah izgubili le en niz. Pohvaliti je treba prav vse igralce, prav vsak je dodal delež k uspehu.

Začetek tekme - pri Gianijevih izbrancih se je v prvo postavo vrnil kapetan Tine Urnaut - je bil sicer podoben kot na tekmah proti Hrvaški. Slovenci niso bili najbolj prepričljivi, napak ni manjkalo. A kar je bilo najbolj pomembno držali so sprejem, s tem pa tudi rezultatski priključek. Da je bilo tako, je ob sprejemu v največji meri zaslužen Mitja Gasparini, ki je zaostanek 3:5 s servisi spreobrnil v vodstvo 7:5, zanesljiv pa je bil tudi v napadu.

Toda Primorec ni bil ključen, da je niz pristal v rokah Slovencev. Bolj pomembni so bili servisi Urnauta, po katerih so gosti po zaostanku 16:19 dosegli šest zaporednih točk, v nadaljevanju pa je dobro delo obrambe v napadu, ki je bil v prvem nizu kar 70-odstoten, uspešno nadgradil Klemen Čebulj, ki je prispeval zadnji dve točki za zmago 25:21.

Andrea Giani
Andrea Giani FOTO: OZS

Blok je bil tisto, kar so v slovenskem nizu pogrešali, a v drugem so prav po zaslugi njega - dva zaporedna sta uspela Dejanu Vinčiću - ob drugem tehničnem odmoru prišli do vodstva s 16:12. Toda po izidu 13:17 je Slovencem padla zbranost, tako da so domači izenačili. A ne za dolgo. Po servisih Urnauta in dveh zaporednih blok točkah so Slovenci spet ušli na tri točke razlike. Belorusi so se še približali, toda Čebulj in Alen Pajenk jima več nista dovolila.

Na začetku tretjega niza je svoj delež k zmagi prispeval še Danijel Koncilja. Najprej s točko, nato pa še z asom za vodstvo 4:2. Bombe Gasparinija so ekipi pospremile na prvi tehnični odmor z izidom 4:8. Če je še kdo v dvorani verjel, da bi po treh zaporednih točkah Belorusov prišlo do preobrata, pa je hitro doumel, da je Slovenija predobra, da bi to dopustila.

Še posebno, ker ima v svojih vrstah razpoložena Čebulja in Gasparinija, ki je z novima asoma poskrbel za vodstvo 19:12 in tudi za aplavze objektivnega občinstva, med katerim je bil tudi slovenski navijač, rokometni reprezentant David Špiler. Ta si kruh služi v Brestu, trenutno pa je poškodovan.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pipsl
26. 07. 2015 06.18
+5
bravo. bravo. svež veter, sveža energia z novim trenerjem, ki je brez dvoma velik strokovnjak, profi in motivator. čestitke še enkrat