Drugi športi

Slovenske tenisačice izpadle iz prve evroafriške skupine

Budimpešta, 09. 02. 2014 21.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska ženska teniška reprezentanca je izgubila odločilni dvoboj za obstanek v 1. evroafriški skupini pokala Fed v Budimpešti. V obračunu z Latvijo sta slovenski igralki izgubili posamična dvoboja.

Jelena Ostapenko je premagala Dalilo Jakupović s 6:3, 7:6 (4), Diana Marcinkevica pa je bila od Maše Zec Peškirič boljša s 6:0, 6:0. V 22-letni zgodovini nastopanja v pokalu Fed Slovenija še nikdar ni nastopala v drugi evroafriški skupini, še leta 2012 je igrala v svetovni skupini. Slovenke so morale igrati "playoff" za obstanek, ker so na turnirju v Budimpešti izgubile vse tri dvoboje v skupini. V prvem nastopu so bile boljše Avstrijke s 3:0, v drugem dvoboju je Ukrajina prav tako zmagala s 3:0, v soboto je Izrael zmagal z 2:1.

Maša Zec Peškirič
Maša Zec Peškirič FOTO: Damjan Žibert

Danes je prva nastopila Jakupovićeva in po izgubljenem prvem nizu pokazala zelo dobro igro v nadaljevanju, imela tudi tri zaključne žoge, a jih ni izkoristila, nazadnje pa je po podaljšani igri slavila Latvijka. Povsem drugačen pa je bil naslednji dvoboj; za Zec-Peškiričevo je bil pritisk nujne zmage prevelik, saj je povsem odpovedala in končala gladko poražena z dvema ničlama, kar je pomenilo dokončno slovo Slovenije od te skupine tekmovanja v pokalu Fed.

"Glede na včeraj prikazano igro Dalile smo pričakovali, da bo zmagala. A je nasprotnica presenetila in kakovostno odigrala celotno tekmo. Je pa Dalila dala vse od sebe in pustila srce na igrišču, imela je tri 'set' žoge, a ji jih ni uspelo realizirati. Zanjo nimam negativne ocene, samo pozitivno. Kar pa se tiče drugega dvoboja ... Nimam pozitivnega komentarja. Maša je bila povsem zategnjena pod pritiskom in to ni bilo podobno tenisu, žal," je današnje nastope v Budimpešti pospremila kapetanka ekipe Tina Pisnik.

Slovenija je v madžarski prestolnici sicer nastopila oslabljena, brez Polone Hercog in Tadeje Majerič. Pisnikova upa, da bo bivanje v drugi evroafriški skupini kratko: "Za naslednje leto upam, da nam bo uspelo sestaviti konkurenčno ekipo z najboljšimi igralkami in da se vrnemo v prvo evroafriško skupino. Kakovost imamo vsaj za to skupino, če ne za svetovno, če smo popolni."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.