Drugi športi

Slovenske odbojkarice končale z nastopi na EP

Apeldoorn, 28. 09. 2015 18.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca se po treh tekmah poslavlja od svojega prvega evropskega prvenstva. Izbranke Bruna Najdiča so v Apeldoornu po Nizozemski in Italiji izgubile tudi tretjo tekmo predtekmovalne skupine A, ki je odločala o tretjem mestu. Poljska je bila boljša s 3:0.

Slovenke so pokazale borbeno igro, tokrat se tekmic niso ustrašile, a je bilo vse to premalo za presenečenje. Kakovost je namreč precej na strani Poljakinj, ki so igrale zbrano, delale so malo napak, posebno ne v trenutkih, ko je bilo to najbolj potrebno. Slovenke so jih v vseh nizih lovile, toda ujele jih niso. Realno je zmagala boljša ekipa, bolj izkušena ekipa, da so možnosti majhne, se je vedelo že pred tekmo.

Motivacijski prijemi slovenskega selektorja Bruna Najdiča pred tekmo so očitno zalegli. Slovenke se tokrat favoriziranih tekmic niso ustrašile, tekmo so začele pogumno in v prvem nizu dolgo časa držale korak s tekmicami. Predvsem po zaslugi učinkovite Žive Recek, ki je v prvem nizu dosegla sedem točk, so bile nekaj časa celo v vodstvu (nazadnje 10:9), še pri izidu 15:17 ni kazalo, da bodo Poljakinje gladko osvojile niz. Toda blok Anji Zdovc je Slovenkam vzel nekaj morale, v končnici so naredile nekaj nepotrebnih napak, kar so izkušene Poljakinje znale kaznovati.

Statistika prvega niza je lahko slovenski vrsti vlivala optimizem, Poljakinje so bile v prvem nizu izrazito boljše le v blok točkah in v številu napak. Najdič je najbrž pogrešal tudi kakšen dober servis ter kakšen napad prek prvega tempa Sare Hutinski, ki ni bila na ravni pripravljalnih tekem. Začetek drugega niza je kazal, da bi lahko šlo tudi brez tega, toda vodstvo je bilo kratko. S petimi zaporednimi točkami so Poljakinje povedle s 7:4, prednost pa z zanesljivim napadom brez večjih težav držale do konca. Izbranke Jaceka Nawrockega enostavno niso delale napak, na katere so upale Slovenke, brez slabega dneva Poljakinj pa presenečenja ni bilo pričakovati.

Priložnost za Slovenke se je sicer ponudila v zaključku tretjega niza, ko so se tekmice prehitro zadovoljile z visokim vodstvom 16:8. Po seriji slovenskih točk je semafor kazal 20:21, Reckova pa je imela celo priložnost, da v drugem protinapadu izenači. A je dobila blok, sledili sta še dve napaki Ize Mlakar, s tem pa je bilo upanja konec.

Slovenija ženske odbojka
Slovenija ženske odbojka FOTO: CEV

Izid:
Poljska - Slovenija 3:0 (18, 19, 21)
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cmer?ek5
28. 09. 2015 19.52
-3
No to so bile bolj "mažunetke",kot "odbojkarice",škoda denarja za priprave ki so ga potrošile,,izlet si pa naj sami plačajo vsi skupaj...!
den456
28. 09. 2015 19.04
+2
Zakaj so nekatere igralke odšle na prvenstvo, če jih Zgubić ni poslal v igro? Postavitev v polju v obrambi je bila kot emental. Dvojni blok nekaj kar smo videli zelo redko. Odzivnost selektorja, kot odzivnost kače pri minus 10ih stopinjah.