Drugi športi

Slovenska reprezentanca brez finalnega turnirja SP ekip

Daugavpils, 02. 05. 2013 08.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.F./B.C.
Komentarji
0

Slovenski spidvejski ekipi se v latvijskem Daugavpilsu ni uspelo prebiti v zaključne boje letošnjega svetovnega ekipnega prvenstva. Vnovič je izstopal najboljši slovenski tekmovalec Matej Žagar.

Kvalifikacijska dirka svetovnega ekipnega prvenstva v spidveju se za slovensko reprezentanco v latvijskem Daugavpilsu ni končala po željah nastopajočih v zelenih kombinezonih. Ekipa s sončne strani Alp v sestavi Matej Žagar, Matic Voldrih, Aleksander Čonda in Maks Gregorič je še enkrat več na tej preizkušnji dosegla drugo mesto in tako obtičala pred zaključnimi boji letošnjega svetovnega ekipnega prvenstva.

Slovenci so ostali brez nastopa na ekipnem svetovnem prvenstvu.
Slovenci so ostali brez nastopa na ekipnem svetovnem prvenstvu. FOTO: Mediaspeed

Zmago so si premočno privozili domači spidvejisti, ki so zbrali kar 45 točk, slovenska ekipa je na drugo mesto privozila s 30 točkami, Nemci so z dvema točkama manj pristali na tretjem, brez stopničk na dirki, kjer šteje zgolj zmaga, pa so se domov vrnili Ukrajinci. Zbrali so 22 točk. V slovenski ekipi je po pričakovanjih blestel Žagar, ki je zbral kar 20 točk, torej dve tretjini slovenskega izkupička, to pa je za tekmovanje, ki se mu reče ekipno, preprosto prevelika razlika v primerjavi z ekipnimi kolegi. Žagar je imel resda en nastop več, saj je enkrat vskočil namesto Voldriha, v svojem četrtem nastopu, ko je naš selektor Franci Kalin izkoristil t. i. jokerja, pa je 30-letni Črnovaščan z zmago dobil dvojne točke. Kljub temu to ne zmanjšuje dejstva, da so preostali Slovenci v petih nastopih zbrali manj kot točko na svojo vožnjo. Le eno drugo mesto Čonde je občutno manj, kot smo pričakovali od novega člana ST Lendava, ki je bil edini nečlan AMTK Ljubljana v ekipi. Začel je sicer izvrstno, z drugim mestom, pozneje pa mu ni več uspelo ujeti podobnih rezultatov in ob enem odstopu je dirko končal s štirimi točkami.

Več kot tretjih mest nista uspela nizati niti Gregorič in Voldrih, ki sta na koncu oba k izkupičku Slovenije prispevala po tri točke.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.