Drugi športi

Slovenke v predkvalifikacijah za SP proti Belorusiji, Švici in Grčiji

Dunaj, 22. 07. 2014 11.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju so predkvalifikacijske skupine za nastop na ženskem svetovnem prvenstvu, ki bo med 5. in 20. decembrom prihodnje leto na Danskem. Sloveniji je dolgoletni sekretar RZS Leopold Kalin izžrebal Belorusijo, Grčijo in Švico.

Marta Bon
Marta Bon FOTO: Damjan Žibert

"Zelo močna je Belorusija in dodatno zanimivo bo, ker Belorusijo zdaj vodi slovenski selektor Tomaž Čater. Vsekakor imajo precej zelo dobrih igralk, za katere smo se zanimali tudi pri Krimu, nekatere pa igrajo v močnih ligah, predvsem v Rusiji. Na zadnjih tekmah smo dokazale, da smo boljše od Švicark in tudi od Grkinj. Težka bo torej Belorusija, a če želimo obdržati našo krivuljo uspehov navzgor, moramo tudi čez to oviro," je žreb pokomentirala slovenska selektorka Marta Bon. Slovenija se bo v primeru prvega mesta v skupini uvrstila v drugi krog kvalifikacij, kjer jih čakajo same imenitne reprezentance na stari celini, kot so Hrvaška, Španija, Francija, Nemčija, Madžarska, Črna gora, Nizozemska, Norveška, Poljska, Romunija, Rusija, Srbija, Slovaška, Švedska in Ukrajina. Nastop na sklepnem turnirja na Danskem sta si že priigrali gostiteljica in Brazilija, branilka prvega mesta z lanskega svetovnega prvenstva v Srbiji. Slovenija bo prvi del kvalifikacij imela med 8. oktobrom in 6. decembrom letošnjega leta, v primeru osvojitve prvega mesta v svoji skupini pa bo prvo kvalifikacijsko tekmo za nastop na SP na Danskem igrala 6. ali 7., povratno pa 13. ali 14. junija prihodnje leto.

Pare dodatnih kvalifikacij bodo izžrebali ob koncu letošnjega evropskega prvenstva, ki bo med 7. in 21. decembrom na Madžarskem in Hrvaškem. Slovenija se ni uvrstila na sklepni turnir, v svoji kvalifikacijski skupini se je uvrstila za Švedsko in Srbijo ter pred Švico.

Skupine predkvalifikacij:
- skupina 1: Slovenija, Belorusija, Grčija, Švica
- skupina 2: Turčija, Avstrija, Portugalska, Izrael
- skupina 3: Makedonija, Italija, Islandija
- skupina 4: Češka, Litva, Azerbajdžan.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Fika Armel
22. 07. 2014 16.54
-1
Lepo bi bilo če bi kakšno tekmo dobili a verjamem da bodo.....lp