Drugi športi

Slovenke pustile dober vtis, Črnogorkam točki

Ljubljana, 11. 10. 2015 17.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na tekmi 2. kroga kvalifikacij za nastop na EP prihodnje leto na Švedskem v Ljubljani izgubila proti Črni gori z 20:22 (11:11) .V slovenski reprezentanci sta bili najbolj učinkoviti Lazovićeva in Tamara Mavsar, obe sta dosegli po šest golov.

Slovenke so morale priznati premoč Črnogorkam.
Slovenke so morale priznati premoč Črnogorkam. FOTO: Reuters

Slovenske rokometašice so doživele drugi poraz v kvalifikacijskem ciklusu za Švedsko, po sredinem porazu v Umagu proti Hrvaški z 19:27 so tokrat morale priznati premoč kakovostnim Črnogorkam. Izbranke slovenskega selektorja Uroša Bregarja so si z drugim porazom močno otežile pot na sklepni turnir stare celine, Črnogorke in Hrvatice so si namreč priigrale že štiri točke prednosti, na Švedsko pa se uvrstita najboljši izbrani vrsti iz skupine 4.

Bregar na obračunu proti prvokategornicam iz Črne gore, nosilkam srebrnega olimpijskega odličja iz Londona in evropskim prvakinjam iz leta 2012, ni mogel računati na poškodovani Ano Gros in Lino Krhlikar, njegove varovanke pa so navkljub temu v prvem polčasu prikazale zelo dobro predstavo. Že v peti minuti so si - predvsem na račun bravuroznih posredovanj vratarke Miše Marinček in učinkovite Barbare Lazović - priigrale vodstvo treh golov (4:1), z dobro igro pa nadaljevale vse do 19. minute, ko so jih visokorasle Črnogorke prvič na tekmi ujele in izenačile na 6:6. V nadaljevanju je bila malenkostno boljša gostujoča reprezentanca, ki je s pridom izkoristila nekatere napake v domači ekipi. Slovenija si je najvišji zaostanek pridelala v 29. minuti (8:11), v končnici pa je sijajno izkoristila številčno premoč na igrišču, dosegla tri zaporedne gole in polčas zaključila z neodločenim izidom (11:11). 

Slovenke so sijajno igrale tudi v drugi polovici tekme, do 48. minute so bile - predvsem po golih Lazovićeve in Maje Šon - v rahli rezultatski prednosti (19:18), nato pa so v hramu slovenskega rokometa na Kodeljevem zavladale Črnogorke, ki so prevzele nadzor na igrišču. Slovenke so se trudile po najboljših močeh, v prelomnih trenutkih dvoboja pa jim je počasi začelo zmanjkovati moči in zbranosti v igri, kar so izkušene in z vsemi žavbami namazane tekmice s pridom izkoristile. Slovenke med 48. in 59. minuto sploh niso dosegle gola, tako da so v 56. minuti zaostale za tri gole (19:22). Tega zaostanka v sami končnici tekme niso bile sposobne nadomestiti, čeprav so imele nekaj priložnosti, da se približajo Črnogorkam.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.