Drugi športi

Slovenke po veliki zmagi nad Hrvaticami korak od nastopa na mundialu

Osijek, 10. 06. 2017 20.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Nemčiji danes v Osijeku premagala Hrvaško z 28:23 (15:10).

Slovenke so na dobri poti, da se še petič uvrstijo na svetovno prvenstvo.
Slovenke so na dobri poti, da se še petič uvrstijo na svetovno prvenstvo. FOTO:

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je z odliko opravila prvi del naloge na poti do letošnjega svetovnega prvenstva v Nemčiji. Na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij je v Osijeku slavila z 28:23 in si izborila lepo popotnico pred povratno tekmo, ki se bo v četrtek, 15. junija, v celjski dvorani Golovec pričela ob 18. uri. Slovenke bodo v primeru končne zmage petič nastopile na mundialu. Nazadnje so na svetovnem prvenstvu nastopile pred dvanajstimi leti v Rusiji, ko so zasedle 14. mesto. Na svojem premiernem nastopu na SP v Nemčiji 1997 so osvojile 18., na drugem v Italiji 2001 deveto, na Hrvaškem 2003 pa osmo mesto.

Izbranke slovenskega selektorja Uroša Bregarja so imele v prvi polovici tekme v Slavoniji škarje in platno v svojih rokah. Že v 11. minuti so si priigrale štiri gole prednosti (8:4), lepo zalogo v zadetkih pa zadržale do konca prve polovice tekme. V njihovi igri je bilo tudi nekaj kriznih trenutkov, v 21. minuti so se jim gostiteljice, ki nastopajo brez svoje najboljše igralke in nekdanje krimovke Andree Penezić, približale na dva gola (10:8), končnica pa je bila domena slovenskih rokometašic, ki so na veliki odmor odšle z najvišjo prednostjo (15:10).

Slovenske rokometašice so v drugi polovice tekme zadržale pravo delovno temperaturo, v 39. minuti pa pridom izkoristile dve igralki več na igrišču in po golu Tamare Mavsar prvič povišale na šest golov (19:13). Slovenske rokometašice so se v zadnjih dvajsetih minutah sosedskega dvoboja preveč sprostile in gostiteljicam dovolile, da so se v 54. minuti približale na vsega dva gola zaostanka (23:21). Po Bregarjevi minuti odmora so slovenske rokometašice znova zaigrale resno in povedle za šest golov (28:22), na koncu pa Slavonijo zapustile s petimi goli prednosti. V slovenski reprezentanci sta bili najbolj učinkoviti Tamara Mavsar in Neli Irman, ki sta dosegli po šest golov, po štiri sta prispevali Ana Gros in Nina Jeriček. Vratarka Amra Pandžić je zbrala 11 obramb. "Z izidom in zmago s petimi goli sem zadovoljen, manj z obrambo našega centralnega bloka. Nismo prikazali idealne predstave, zgrešili smo tudi nekaj nepotrebnih 'zicerjev' ali prehitro zaključevali akcije, a zmaga je zaslužena," je po zmagi v Osijeku dejal vselej zahtevni Bregar.

Izid:
Hrvaška - Slovenija 23:28 (10:15)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

srebrnibreg
10. 06. 2017 22.12
+2
Čestitke dekleta in tudi vodstvu. Naslednjo tekmo pa še bolj zagrizeno, da ne bo kakšnega neugodnega presenečenja.