Drugi športi

Slovenija se je poigravala z Latvijo

Velenje, 13. 06. 2015 20.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Moška rokometna reprezentanca je v zadnji kvalifikacijski tekmi za nastop na EP na Poljskem premagala Latvijo s 37:20. Slovenija je že pred tekmo v velenjski Rdeči dvorani razrešila vse dvome o svoji uvrstitvi na prvenstvo med 17. in 31. januarjem prihodnje leto.

Slovenija je v kvalifikacijski skupini 3 osvojila drugo mesto, v šestih tekmah pa je po dvakrat premagala Latvijo in Slovaško, s Švedsko pa je enkrat igrala neodločeno in doživela poraz. Selektor slovenske izbrane vrste Veselin Vujović, ki je pred dnevi z zmago debitiral v slovaškem Prešovu, je že pred velenjsko tekmo napovedal določene kadrovske spremembe, v primerjavi z zadnjo tekmo pa so priložnost dobili Klemen Ferlin, Jure Dolenec, Blaž Blagotinšek in Staš Skube. Neambiciozna Latvija - v Šaleško dolino je pripotovala brez prvega zvezdnika Dainisa Krištopansa - je v uvodnih desetih minutah držala korak s favorizirano Slovenijo, predvsem po zaslugi Aivisa Jurdžsa, ki je dosegel uvodne štiri gole, nato pa je na velenjskem parketu zagospodarila domača izbrana vrsta. Večja izbira kakovostnejših igralcev, daljša klop, vse to je postopoma vse bolj nagibalo tehtnico na stran domače zasedbe in v 15. minuti je vodila za štiri (8:4). Vujović je v drugi polovici prvega polčasa postopoma v ogenj pošiljal še svoje ostale varovance, še najdlje je vztrajal z bratsko navezo Sebastijan in Staš Skube. Domača vrsta je z dokaj enostavno igro zlahka prebijala ne preveč kakovostno baltsko obrambo, bolj ali manj vseskozi imela prednost sedmih golov (14:7, 16:9, 17:10), najvišjo prednost pa si je priigrala tik pred odhodom na veliki odmor, ko je Darko Cingesar z dvema zaporednima goloma povišal na +8 (18:10).

Veselin Vujović
Veselin Vujović FOTO: Miro Majcen

V slovenski izbrani vrsti se je v prvem polčasu med strelce - na igrišče niso stopili le vratar Ferlin ter David Miklavčič in Miha Zarabec - vpisalo kar enajst igralcev, na drugi strani pa jim je največ preglavic povzročal Jurdžs, ki je dosegel kar osem od skupno enajstih golov za Latvijo. V drugem polčasu so bili Latvijci še bolj nebogljeni, slovenski rokometaši pa so imeli vse niti v svojih rokah. S številnimi Vujovićevimi menjavami in šesterkami, ki jih v nadaljevanju njegovega selektorskega mandata slovenski rokometni navdušenci bržkone več ne bodo videli, so si njegovi izbranci v 39. minuti priigrali vodstvo 24:13, deset minut kasneje 31:14. Najvišjo prednost so si priigrali v 58. minuti, ko je bilo 37:19.

V slovenski reprezentanci je bil strelsko najbolj razpoložen Gašper Marguč s petimi goli, Miha Zarabec, Mario Šoštarič in Staš Skube so dosegli po štiri zadetke.

Izjave:
Sebastian Skube: "Latvija je igrala natančno tako, kot smo ji dovolili. S prihodom novega selektorja je v naši igri več žara, vsi se hočemo dokazati, kar je vidno na igrišču. Z zmago sem zadovoljen, prav tako z uvrstitvijo na EP, prava Slovenija pa se bo pokazala šele na začetku prihodnjega leta na Poljskem."

Aljoša Rezar: "Vsi igralci so pokazali maksimalen odnos do dresa z državnim grbom, le tako je treba igrati za svojo državo. Igralci v obrambi so močno olajšali delo obema vratarjema, najbolj pa me veseli, da smo prav vsi uživali v tekmi z Latvijci."

Gašper Marguč: "Priložnost smo dobili igralci, ki nekoliko manj nastopamo, prav vsi pa smo izkoristili svojo minutažo v tekmi, kjer je bilo že vnaprej vse odločeno. Veseli me, da je bila dvorana lepo napolnjena, gledalcem smo se želeli prikazati v lepi luči, kar nam je tudi uspelo. Končna razlika ni pomembna, pomembno je, da smo prikazali lep rokomet in gremo z zadovoljstvom na dopust."

Izid:
Slovenija
- Latvija 37:20 (18:11)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

veselinko123
14. 06. 2015 12.18
+2
ZARABEC KLASA! PRIVILEGIJ GA JE GLEDQAT!SPLOH V ŽIVO!
rossonero.acm
13. 06. 2015 20.51
+5
Tako tako...hehe...joke:)