Drugi športi

Slovenija se iz Bratislave vrača brez točke ali niza

Bratislava, 08. 03. 2015 16.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska moška teniška reprezentanca je z 0:5 izgubila dvoboj prvega kroga Davisovega pokala proti Slovaški. Zadnji dan sta bila brez možnosti še Tom Kočevar Dešman in Mike Urbanija, kar pomeni, da Slovenija v petih dvobojih ni osvojila niti enega niza.

Dešman, ki je nastopil že v petek ter nato v igri dvojic, je moral priznati premoč najboljšemu domačemu igralci Martinu Kližanu, ki je zmagal s 6:1, in 7:6, Mike Urbanija pa je izgubil proti Lukasu Lacku 3:6, 2:6. "To je bila dobra izkušnja, ki jo bom skušal izkoristiti na naslednjih turnirjih. Videl sem, da igranje proti tako dobrim tekmecem ni nič posebnega. Z veliko dela in treninga se jim lahko približam. Užival sem vsako minuto Davisovega pokala in se imel odlično," je dejal Kočevar Dešman.

Varovance kapetana Blaža Trupeja zdaj čaka boj za obstanek v prvi evroafriški skupini. Septembra bodo gostovali v Izraelu. "Upam, da bomo imeli septembra boljšo ekipo. Če bi v Bratislavi igrala Blaž Rola in Blaž Kavčič, potem bi bilo že tu veliko bolj zanimivo. Septembra si bo treba postaviti realne cilje. Od leta 2012 nismo nikoli igrali v popolni postavi; ali je bil kdo operiran, bolan, ali pa igralcev ni bilo. Če so vsi zraven in zdravi, potem lahko ob dobrem razpletu pridemo v kvalifikacije za svetovno skupino. V Izraelu nas čaka težko gostovanje. Če nam takrat ne bo uspelo, bomo igrali še enkrat konec oktobra. Če bomo popolni, imamo realne možnosti za obstanek," je povedal Trupej.

Grega Žemlja
Grega Žemlja FOTO: Damjan Žibert

Izidi:
Bratislava: Slovaška - Slovenija 5:0
- petek, 6. 3.:
Martin Kližan - Grega Žemlja 7:5, 6:3, 6:4
Norbert Gombos - Tom Kočevar Dešman 6:2, 6:4, 7:6 (3)
- sobota, 7. 3.:
Martin Kližan/Igor Zelenaj - Grega Žemlja/Tom Kočevar Dešman 6:3, 6:4, 6:4
- nedelja, 8. 3.:
Martin Kližan - Tom Kočevar Dešman 6:1, 7:6 (0)
Lukas Lacko - Mike Urbanija 6:3, 6:2.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nusa-slovenija
09. 03. 2015 23.26
+3
Saj ni čudno da so rezultati in stanje v slovenskem tenisu tako porazni, če pogledamo že kaj se dogaja na turnirjih TZS že pri mladih igralcih in igralkah: nešportno vedenje igralcev, goljufanje za točke, žaljenje nasprotnika in verbalni napadi na igralce tako čez mrežo kakor s strani staršev in trenerjev... Igra se na neprimernih in pomanjkljivo opremljenih igriščih, kjer ogled gledalcem in trenerjem ni omogočen, kar pomeni da ponavadi zmagujejo verbalno močnejši in arogantnejši igralci, ki v poznejšem nastopanju kjer so zadeve na tekmovanjih urejene ponavadi ne pridejo daleč. Otroci pa, ki so resnično talentirani, delovni in športno tekmujejo ne morejo napredovati, ker TZS ne ukrepa in ne odstrani nešportnega vedenja z teniških igrišč...