Drugi športi

Slovenija proti Islandiji vso tekmo vodila, nato pa trepetala za remi

Arhus, 11. 01. 2015 16.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska moška rokometna reprezentanca se je v tretjem krogu mednarodnega turnirja na Danskem danes v Aarhusu z Islandijo razšla z neodločenim izidom 32:32 (18:15).

Slovenska elitna izbrana vrsta je po dveh porazih proti Danski v Odenseju s 26:36 (11:19) in Švedski v Aalborgu s 23:29 (14:13) iztržila neodločen izid na zadnji pripravljalni tekmi v Aarhusu pred odhodom na svetovno prvenstvo, ki bo med 15. januarjem in 1. februarjem v Katarju.

Slovenski selektor Boris Denić
Slovenski selektor Boris Denić FOTO: Damjan Žibert

Izbranci slovenskega selektorja Borisa Denića so v prvem polčasu imeli škarje in platno v svojih rokah. Hitro so povedli z 10:6, prednost štirih golov pa držali vse do 25. minute (16:12). V naslednjih treh minutah so malce popustili, rokometaši iz dežele gejzirjev so se jim približali na gol zaostanka (16:15), v sami končnici pa sta Dean Bombač in Dragan Gajić poskrbela, da so slovenski rokometaši na odmor odšli z lepo prednostjo treh zadetkov (18:15).

Islandski rokometaši, ki so dan pred današnjo tekmo s Sloveni nekoliko presenetljivo ugnali Dance s 30:29, so bili v podrejenem položaju vse do 37. minute. Denićevi izbranci so še naprej držali niti igre v svojih rokah (24:19), v naslednjih petih minutah pa doživeli strm padec in imeli vsega gol prednosti (25:24).

V 49. minuti so jih Islandci povsem ujeli in izenačili na 28:28. V prelomnih trenutkih dvoboja je sprva bolje kazalo slovenskim rokometašem, ki so nekajkrat vodili za dva gola (nazadnje v 53. minuti, ko je bilo 31:29), a so severnjaki v naslednjih štirih minutah naredili delni izid 3:0 in tekmece pahnili v zaostanek (31:32).

V živčni končnici so oboji delali začetniške napake, skoraj sedemminutni slovenski strelski mrk pa je v začetku zadnje minute prekinil Vid Kavtičnik in izenačil na 32:32. Islandci so imeli zadnji napad, slovenska obramba, na čelu z razpoloženim vratarjem Matevžem Skokom, pa se je ubranila in osvojila prvo točko na turnirju.

"Na Dansko smo prišli piliti našo pripravljenost za svetovno prvenstvo v Katarju, na koncu pa je izpadlo, da nimamo dovolj igralcev za zadnjo tekmo proti Islandiji. V svoji trenerski karieri še nisem imel toliko poškodovanih ali obolelih rokometašev kot na tukajšnjem turnirju na Danskem, dolgemu bolnišničnemu seznamu sta se danes pridružila še Jure Natek in Sebastian Skube. Za prvo tekmo proti Danski ni opravičila, igrali smo zelo slabo, zaradi vseh kadrovskih težav sem bil na preostalih dveh tekmah enostavno prisiljen vseskozi rotirati svoje razpoložljive varovance proti kakovostnim švedskim in islandskim tekmecem. Močno upam, da se bo izboljšalo zdravstveno stanje naših rokometašev do odhoda v Katar," je po danskem turnirju dejal Denić.

V slovenski izbrani vrsti je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Gajić s sedmimi goli. Miha Žvižej je prispeval šest, Vid Kavtičnik in Jure Dolenec po štiri, Marko Bezjak tri, David Špiler, Dean Bombač in Blaž Blagotinšek po dva, Luka Žvižej in Miladin Kozlina pa po zadetek.

Izid:
Slovenija - Islandija 32:32 (18:15)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Witcher123
11. 01. 2015 17.28
+16
Mačkovšek bi še kako prav prišel ..... mogoče bi si priložnost zaslužil tudi Zarabec glede na predstave ki jih je kazal ..... vsaj moje mnenje da bi ga zamenjal za Bombača. Pa upajmo da pride nazaj Zorman..
boletus
12. 01. 2015 09.24
+2
Skube in Zorman sta odlična centra; z Bombačem žal (še) ne moremo razviti prave igre. Ko v napadu ne gre, mora odgovornost marsikdaj pač prevzeti organizator.
adadaa
11. 01. 2015 16.42
-10
Ko jih že pogledaš, kako izgledajo z bedastimi bradami kot azerbejdžanci? je kar hitro jasno, da so to eni prepotentni tipi, ki so dosegli cilj, igrajo v evropskih klubih, za reprezentanco pridejo igrat za hobby. Vse tri zadnje tekme so pokazale, da so drugorazredna ekipa. Tako kot košarkarska, še slabše nogometna reprezentanca. Mediji, dajte se enkrat sprijazniti z resnico o slo športu. Košarka brez G.Dragiča smo tretji kakovostni razred, Nogomet je tretji kakovostni razred že tako ali tako, rokomet drugorazredni, Danci pometejo z njimi s pol moči za 10 golov, a je to omembe vredna ekipa- reprezentanca? Turisti za velik denar.
arsenal_cvicek
11. 01. 2015 17.04
+12
ti si pa prvorazredni bedak! pokaži vsaj malo spoštovanja do fantov, ki se borijo za svojo reprezentanco! švedska, danska in islandija so reprezentance ki sodijo med top 5 najboljših na svetu! medtem, ko se oni borijo in švicajo pa je tebi lepo toplo na kavču in na ves glas kruliš bedarije.. raje bodi tiho!
vectron
11. 01. 2015 22.02
-2
Sej ni nič narobe povedal....nič se ne borijo, popolnoma nič
boletus
12. 01. 2015 09.28
+1
Cviček, prav imaš. Vsestranski poznavalci kavč poznavalci vseh športov so najheroji; svoj pesimizem stresajo na športnike in se ob tem naslajajo. Prepričan sem, da bodo naši fantje na SP pokazali, da so vrhunski rokometaši.