Drugi športi

Luka Žvižej: Domov odhajamo razočarani

Vroclav, 20. 01. 2016 18.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska rokometna reprezentanca se poslavlja od evropskega prvenstva na Poljskem. Varovanci Veselina Vujovića so v Vroclavu na odločilni tretji tekmi skupinskega dela z 21:25 izgubili proti Nemčiji in tekmovanje končali na zadnjem mestu v skupini C.

Veselin Vujović je napovedoval zgodovinski uspeh, slovenski rokometaši pa se poslavljajo že po skupinskem delu.
Veselin Vujović je napovedoval zgodovinski uspeh, slovenski rokometaši pa se poslavljajo že po skupinskem delu. FOTO: Damjan Žibert
Slovenski rokometaši so tekmo za biti ali ne biti začeli odločno. Po uvodnem vodstvu Nemčije z 2:1 se je v vratih razigral Gorazd Škof (ubranil je kar pet od prvih sedmih strelov nasprotnikov), v napadu je tri gole dosegel Dragan Gajić in naša reprezentanca je v 12. minuti povedla s 5:2. A varovanci Dagurja Sigurdssona so hitro odgovorili. Dosegli so štiri gole zapored in povedli s 6:5. Veselin Vujović se je takoj odzval z minuto odmora. Slovenci so nato nekaj časa lovili tekmece, po golu Uroša Zormana pa je bil izid spet izenačen (8:8). Sledil je nov padec v igri. Po zaslugi treh zaporednih golov so namreč Nemci prvič na tekmi povedli s tremi goli razlike. Na srečo je tik pred zvokom sirene za konec prvega polčasa zadel Matej Gaber in postavil izid prvega dela 10:12.

Tudi drugi polčas so bolje začeli Nemci. Z dvema zaporednima goloma so spet pobegnili na štiri gole prednosti. Igra v napadu nikakor ni stekla, kar so tekmeci s pridom izkoriščali in našo izbrano vrsto držali varno na treh oziroma štirih golih razlike. Vujović je potek tekme poskušal spremeniti z novo minuto odmora, a pravega učinka na igrišču ni bilo. Nemci so na vsak gol odgovorili z isto mero, slovenskim rokometašem pa je počasi zmanjkovalo časa. V 49. minuti je Tobias Reichmann s sedmih metrov zadel za vodstvo nemške izbrane vrste za pet golov in sanje o napredovanju so se počasi začele razblinjati. Nemci so nato pobegnili na šest golov naskoka, kar je pomenilo, da je evropskega prvenstva za Vujovićeve varovance konec. Pomagalo ni niti sedem golov razpoloženega Vida Kavtičnika.

Slovenija je tako evropsko prvenstvo sklenila na zadnjem mestu v skupini C. Na treh tekmah so naši rokometaši zbrali eno točko za remi s Španijo, izgubili pa so proti Švedski in Nemčiji. Slovenija je na Poljskem zasedla 14. mesto in dosegla svojo najslabšo uvrstitev na svojih dosedanjih desetih evropskih prvenstvih.

Slovenija je na evropskem prvenstvu doživela še drugi poraz.
Slovenija je na evropskem prvenstvu doživela še drugi poraz. FOTO: AP

"Igrali smo slabo, brez pravega naboja. Že v uvodnem delu tekme smo izgubili nadzor nad Nemci in vseskozi zaostajali, odpovedali so tudi moji varovanci," je po tekmi z Nemci povedal selektor Vujović. Kavtičnik ob tem dodaja, da je škripalo predvsem v napadu: "Obramba je bila na zadovoljivi ravni, na tekmi z Nemci enostavno nismo našli ustreznih rešitev v napadu. Dosegli smo 21 golov, kar je premalo za zmago nad nemško ekipo. Čez celoten turnir so nas pestile težave v napadu, na nobeni tekmi nismo zabili več kot 25 golov. Delati bo potrebno naprej, našo obrambo smo dvignili na določeno raven, v prihodnosti moramo še napad."

Luka Žvižej po porazu ni skrival razočaranja: "Na začetku smo navzlic določenim vrzelim imeli možnosti za zmago, v nadaljevanju pa so Nemci kaznovali vsako našo napako. Izgubili smo niti naše igre, do konca nismo uspeli dohiteti tekmecev. Odhajamo domov razočarani, a moramo iti naprej."

Izid:


Nemčija – Slovenija 25:21 (12:10)
Reichamnn 5, Weinhold in Dahmke po 4; Kavtičnik 7, Gajić 3.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (152)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nebel
21. 01. 2016 13.33
+1
To je realnost. Glavna napaka pa je bil poraz na prvi tekmi.
nekdo17
21. 01. 2016 12.57
+3
Beda od slovenskega rokometa...Edina vzpodbudna reč je to, da vsi pojejo himno (za razliko od fuzbalerjev - od teh jih večina himne sploh ne zna - v to sem trdno prepričan).
nogomet12
21. 01. 2016 12.37
+2
ok...samo moja misel...gledal sem naše rokometaše ; zadnji dve minuti proti Špancem....kar me je najbolj zmotilo je to, da niso poslušali nasveta g. Vujovića pri time outu. Imeli zmago na pladnju...ne naši morajo po svoje...itak brez veze. Ko bodo in če bodo naši igralci preklopili z miselnostjo; potem se bo mogoče še kaj dogajalo. Kar sem hotel povedat je to: Za njih je VUJOVIĆ avtoriteta, kakor koli obrneš...ima znanje in rezultate...če to ni dovolj...igrajte rokomet rekreativno.
Dule1954
21. 01. 2016 10.31
+5
Nimamo igralcev, nimamo igre, nimamo samozavesti, nimamo srca, da bi ga pustili na parketu... Upam, da selektor ostane in prične delati s svojo glavo, ne pa pod vplivom dosedanjih lobijev! Če on ne bo izločil vseh, ki v reprezentanco že zdavnaj ne sodijo, sami ne bodo nikoli odšli! Pa še Bombačeva bombastična izjava pred prvenstvom: Slovenija je v skupini najboljša, sledijo Španija, Nemčija in Švedska...
Franci Cilensek
21. 01. 2016 10.15
+5
stakšno igro nemoreš priti daleč
Wildy72
21. 01. 2016 09.52
+5
Še šolske lige igrajo bolje. Sramota !
polimer
21. 01. 2016 09.39
+2
Vujović se bo pač moral sprijazniti z našo luzersko mentaliteto. Zormana in Kavtičnika pa nujno upokojiti. Sta očitno premalo samokritična, da bi prostovoljno odšla.
apodgraj
21. 01. 2016 09.21
+2
Odhajamo domov razočarani , a moramo iti naprej . S takim igralci slovenska reprezentanca ne more iti naprej Zorman , Mačkovski , Miklavčič , Kavtičnik ( razen na zadnji tekmi dober med slanim,i ) , še bi lahko našteval , nimajo kaj iskati v reprezentanci . Dobra igra iz pretklosti ne more biti edini pogoj j za avtomatsko uvrstitev v ekipo . Teh igralcev je prosto strah igrati , njihova samozavest je na ničli , kakovost zelo vprašljiva , da ne govorimo o strelih iz daljave in o njihovi hitrosti . Cela ekipa se je obnašala kot neprofesionalni turisti , ki jim je kaj mar za igro in uspeh reprezentance . Tipična balanska mislenost , da pre hitro vržejo puško v koruzo in bez glavo bežijo pred svojo odgvornostjo . Sramota , sramota in še enkrat sramota . Šlabše se prosto ne da igrati in to vedno takrat , ko so nas polna usta o naši kvaliteti in zmožnostih.
polimer
21. 01. 2016 09.49
+2
To pa ni balkanska miselnost, kajti Jugoslavija je bila nekoč brez konkurence na svetu. Se je že v napej vedelo, kdo bo Evropski ali svetovni prvak.
PredsednikPepe
21. 01. 2016 08.40
+12
Tipično za Slovence. Ko je treba pokazati vse, kar zmoreš, odpovejo. Govorili so (Marguč) da smo boljši od Švedov, in bi lahko zmagali, pa nismo. Govorili so (Marguč), da smo boljši od Nemcev, pa ni šlo. Bombač je "najboljši igralec na svetu", pa je zavozil zmago proti Špancem. Nismo vredni tekmovanj na tako visokem nivoju! Edina svetla izjema med našimi športniki je Peter Prevc, ki jeiz pravega testa.
CastrumFF
20. 01. 2016 21.55
-1
Kako so jih razbili! Slovencki nimajo pojma hehehehehehe
Mars
20. 01. 2016 21.50
+18
Tim, upoštevanje navodil selektorja, požrtvovalnost, zmagovalna miselnost. Ko bodo to imeli, bodo dobili medaljo, do takrat pa....
ummax
20. 01. 2016 21.46
+6
Vujovič...klasa od igralca, da ga naša reprezentanca nima in ni imela še. Trener pa....morda ne boljši od predhodnikov, ampak to imamo. Trdim da bi Tamše ali če bi ostal Denič naredila ravno toliko, pa brez pompa kot so ga napovedali. V rokometu smo približno toliko stran od vrha, kot v košarki. Zaenkrat realno zelo zelo daleč, pa to priznamo ali pa ne.
specialnih10
20. 01. 2016 21.42
+13
Treba priznat, da je bila skupina extremno močna. Švedi, Španci, Nemci so roko na srce velesile rokometa. Res pa je, da so naši fantje bili sposobni vsaj enega izmed teh premagat. Škoda, ampak ni bilo krivo, da naši ne bi bili sposobni ampak ni bolo želje ni bilo borbenosti.
apodgraj
21. 01. 2016 09.29
+4
Skupina ni bila ekstremno močna. Problem je bil v tem , da mi nimamo kvalitetne ekipe , ki bi sodila v to skupino. Drugače rečeno vse druge ekipe so za razred ali več doljše od naše . Reprezentanca sestavljena izključlno iz igralcev , ki že dalj časa ne sodijo v njo , nima nobenih realnih možnosti se prebiti naprej. .
alma10
21. 01. 2016 11.43
+0
Kako moraš reči, da so druge ekipa za razred ali dva boljše od naše, če pa so se pa naši enakovredno borili ali celo bili boljši v drugem polčasu proti Švedski in celo tekmo proti Španiji. Vendar tukaj je drugi problem, problem ni kvaliteta igralcev, problem je psiha igralcev. In, če nisi psihično močen, potem hitro padeš, v koncentraciji, borbenosti,... In noben ne more reči, da skupina ni bila težka. Najbrž najtežja skupina na evropskem, sicer se bo pa pokazalo, do kam bodo prišli, Španci, Nemci,..
assassin911
20. 01. 2016 21.42
+23
Pričakovano. Vsaj ne bodo nasi zivci več trpeli. Gremo raje skoke gledat.
konstruktor
20. 01. 2016 21.41
+13
Dobro, da vsaj Prevc premaguje te vzvišene germanske brate......če me je kdo razočaral, je to predvsem Zorman, pišuka, nej si zavrti eno tekmo odbojkašev, da bo videl, kako se grize za državni grb.....pa do zdej sem ga skoz zagovarjal, dons pa.....mah....
marijama
20. 01. 2016 21.49
+12
Zorman je bil tak že na zadnjem prvenstvu, zrel za pokoj.....
CastrumFF
20. 01. 2016 21.56
-2
Rokomet 12 najbolj gledan sport na svetu. Skoki 68.Tako da...
apodgraj
21. 01. 2016 09.38
+4
Če bi bil Zorman sam malo bolj samokritičen , bi se moral sam odpovedati igranju v reprezentanci . Fant si domšlja , da se brez njega ne da igrati in da je najpomembnejši igralec za reprezentanco . Kaj je pokazal , veliko je sedel na klop. V treh tekmah je dosegel samo štiri gole in veliko žog je izgubila razprezentanca na njegov račun . Kot kapetan naše ekipe bi moral biti motor motivacije , tako pa je bil vse drugo , kot nosilec igre .
BobbyP
20. 01. 2016 21.38
+20
Bravo Zorman. Upokojenska rokometna reprezentanca kliče.
i141
20. 01. 2016 21.40
+14
bus303
20. 01. 2016 21.33
+28
Fantje si danes zmage niso želeli. Selektor ni kriv, lepo jim je govoru ves čas. Škoda.
apodgraj
21. 01. 2016 09.46
+3
Sedaj pa smo ponovno videli in občutuli kakšno vpliv ima trener na igro ekipe ..Nobenega vpliva nima , nihče ga ne posluša . Zato pravim , da so samo igralci tisti ,ki s svojo igro lahko navdušujejo ali razočarajo svoge gledalce . Tekma proti Španije je dovolj lep primer , kako so upoštevali navodila trenerja in kako so zaključili tekmo . Največja norost je ta , da pričakuješ spremebne v igri ekipe , delaš pa s istimi igralci po istem sistemu , vse po starem
Mauzahecmauzares
20. 01. 2016 21.29
+1
Kuci , kuci letim jaaa !!
dunc46
21. 01. 2016 10.11
+0
faj?i?
20. 01. 2016 21.29
-11
Največji krivec te ponižujoče blamaže Zofman in Vujovič brez nadaljnih komentarjev prosim.
mackon08
20. 01. 2016 21.39
+11
Ti samo prosi, takšno bedarijo ki si zdaj napisal je težko spregledati. Zorman res ni več to kar je bil Vujovič je pa vrhunski selektor.
Maady
20. 01. 2016 20.58
+9
Zasluženo izpadli, ( Veselin ) kuči pjevajuči ostali pa v špegu to je to..več niste sposobni..( je pa vseeno dober rezultat )..