Drugi športi

Slovenci zadnji dan do častne točke proti Romunom

Arad, 06. 03. 2016 17.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dvoboj teniških reprezentanc Romunije in Slovenije v prvem krogu Davisovega pokala v Aradu se je končal z izidom 4:1. Gostitelji so do zmage prišli že v soboto, zadnji dan je najprej poraz ublažil Blaž Rola, ki je premagal Adriana Ungurja z 2:0 v nizih, končni rezultat pa sta postavila Tomislav Ternar in Marius Copil

Grega Žemlja
Grega Žemlja FOTO: Damjan Žibert
Slovenija je v Romunijo odpotovala z jasnim ciljem - zmago, ki bi ji julija prinesla dvoboj s Španijo in to pred domačimi gledalci. Po treh dneh se vrača s prepričljivim porazom, še ne rešenim vprašanjem o obstanku v prvi evroafriški skupini Davisovega pokala, predvsem pa s spoznanjem, da na tej ravni tekmovanja potrebuješ vsaj tri dobre posameznike. Slovenija je imela na pol zdravega Grega Žemljo, Blaža Rolo, ki ni v svoji najboljši formi, ter Aljaža Radinskega in Tomislava Ternarja, ki sta v Arad odpotovala bolj za popolnitev kvote štirih igralcev.

Ekipa Blaža Trupeja bo morala obstanek reševati jeseni; njeni možni tekmeci pa so Španija (če ta izgubi julija proti Romuniji), Ukrajina in Portugalska. V primeru Španije bi bil dvoboj septembra, sicer pa konec oktobra. Predsednik Teniške zveze Slovenije Marko Umberger ima za tedaj le eno željo. "Potrebno je biti zdrav in v formi. Če bodo vsi trije naši igralci pripravljeni, je prav vseeno, s kom bomo igrali. Grega Žemlja je v Romuniji dokazal, da je vrhunski igralec in če bi bil popolnoma zdrav, ne dvomim, da bi v petek zmagal. Tudi Rola je v dvojicah dokazal svojo kakovost, želim pa si, da se čim prej vrne tudi Blaž Kavčič," pravi Umberger.

Podobnega mnenja je Blaž Trupej, ki ob tem poudarja: "Romunija ima izjemno tradicijo tenisa. Dvoboje v Aradu sta si med drugimi ogledala legendarna Ilie Nastase in Ion Tiriac. Za njih bi bil poraz proti majhni Sloveniji prava katastrofa. Po drugi strani pa nam je danes še bolj žal za tisto izgubljeno točko v petek. Z zmago Žemlje bi imeli vse možnosti za uspeh."

Blaž Rola je priigral edino točko Sloveniji.
Blaž Rola je priigral edino točko Sloveniji. FOTO: Damjan Žibert

Grega Žemlja bo ta teden nastopil na challengerju na Švedskem, Blaž Rola pa si bo najprej vzel nekaj dni odmora, nato pa bo sredi tedna z novim trenerjem odpotoval na Kitajsko. Za Ptujčana zdaj skrbi nekdanji češki tenisač Martin Damm, bolj znan kot igralec dvojic. Bil je peti na svetu (42. med posamezniki) in se lahko pohvali z 40 naslovi med dvojicami ter enim grand slalom.

Izidi, 1. krog, 1. evroafriška skupina:
Romunija - Slovenija 4:1

Marius Copil - Blaž Rola 7:5, 6:3, 7:6 (5)
Adrian Ungur - Grega Žemlja 4:6, 4:6, 6:3, 7:6 (3), 6:4
Florian Mergea/Horia Tecau - Blaž Rola/Grega Žemlja 6:3, 7:6 (5), 7:6 (3)
Adrian Ungur - Blaž Rola 3:6, 4:6
Marius Copil - Tomislav Ternar 6:3, 6:3

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.