Drugi športi

Slovenci za OI najprej z Bolgarijo, Srbijo in Španijo

Ljubljana, 21. 01. 2012 09.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Sofiji so izžrebali skupini za nastop na zadnjem kvalifikacijskem turnirju za nastop na olimpijskih igrah v Londonu. Slovenski odbojkarji bodo igrali v skupini A, v njej se bodo merili z Bolgarijo, Španijo in Srbijo. V drugi skupini bodo Italija, Nemčija, Finska in Slovaška.

Tekmovanje bo od 8. do 13. maja, najboljši dve ekipi iz obeh skupin se bosta uvrstili v polfinale, v London pa bo odpotovala le najboljša reprezentanca. "Jasno je, da z žrebom ne morem biti zadovoljen. V naši skupini so same velesile, tako da nas čaka težko delo. Ampak dokler obstajajo možnosti, se ne bomo predali. Pa čeprav bomo igrali proti evropskim prvakom Srbom in domačinom, ki so že s samo organizacijo in vložki pokazali, kakšne ambicije imajo. Njihovi vložki se bodo slej kot prej vrnili. Mi bomo tukaj reprezentanca, ki bo tako kot Španija, ta je približno enake kakovosti kot mi, za uvrstitev v napredovanje potrebovala presenečenje. Želje so eno, drugo pa je realnost, mi lahko upamo, da bomo igralci na priprave prišli zdravi in motivirani, potem pa bomo videli, kaj se bo dalo storiti," je žreb pokomentiral reprezentančni podajalec Dejan Vinčić.

Slovenske odbojkarje čaka težko delo v Sofiji.
Slovenske odbojkarje čaka težko delo v Sofiji. FOTO: Reuters

Tako kot tudi drugim reprezentantom tudi Velenjčanu žreb o skupini ni bila najslabša novica danes. Mnogo bolj ga je prizadelo dejstvo, da reprezentanca ne bo igrala evropske lige, v kateri je lani zasedla tretje mesto. "Enostavno se ne morem sprijazniti, da nas kljub ugodnejši formaciji lige letos ne bo. Še pred 14 dnevi sem se pogovarjal z našim selektorjem Veselinom Vukovićem, s katerim sva načrtovala reprezentančne akcije, govorila sva celo o tem, da bo zaključni turnir lige organiziran v Sloveniji. Mislim, da smo z neprijavo na ligo storili korak nazaj, ki ima lahko negativne poledice. Res je, da bi bili napori z evropsko ligo še hujši, toda take napore imajo vse najboljše reprezentance na svetu," je razočaran Vinčić, ki v zadnjem času nima razloga za športno zadovoljstvo, saj se tudi njegov ACH Volley ni uvrstil v nadaljnje tekmovanje lige prvakov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dajno
21. 01. 2012 10.09
+13
Dajte vsaj "odbojka" v naslov!