Drugi športi

Slovence za končno uvrstitev na SP čaka dvoboj z Nemci

Doha, 31. 01. 2015 06.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenske rokometaše na svetovnem prvenstvu čaka zadnja tekma, ki bo odločila o njihovi končni uvrstitvi. Tekmec bo reprezentanca Nemčije, moštvi pa se bosta pomerili za končno sedmo mesto, ki zanesljivo ponuja pot v dodatne kvalifikacije za OI 2016.

Slovenski rokometaši po porazu proti Dancem na prvi tekmi razigravanja za končno uvrstitev na SP nimajo časa za počitek, danes se bodo v dvorani Lusail na tekmi za končno sedmo mesto pomerili z Nemci, ki so izgubili s Hrvati. "Na tekmi moramo vložiti malenkost več energije v vse skupaj. Igramo z Nemci in imamo lepo priložnost, da premagamo veliko ekipo, na tem turnirju nam to še ni uspelo," je dejal slovenski reprezentant Dragan Gajić in dodal: "Verjamem, da bo naš pristop na tekmi za sedmo mesto še čvrstejši in odločnejši kot na tekmi z Danci. Če bodo Nemci v tem boljši, potem jim bomo roko stisnili. V to tekmo moramo vložiti še zadnje atome moči, želje in volje, to bo najbolj pomembno."

Na slovensko-nemškem obračunu bo vložek velik, zmagovita ekipa si bo neposredno izborila nastop v dodatnih kvalifikacijskih turnirjih za nastop na poletnih olimpijskih igrah prihodnje leto v Rio de Janeiru, možni pa so tudi drugi scenariji. Prvouvrščena zasedba z letošnjega turnirja v Katarju se bo neposredno uvrstila na olimpijski turnir, v dodatne kvalifikacije pa izbrane vrste od drugega do sedmega mesta. A Slovenija bi si nastop na enem od treh kvalifikacijskem turnirju za Rio, ki bodo na sporedu med 8. in 11. aprilom prihodnje leto, lahko zagotovila tudi v primeru osmega mesta v Katarju, če bi na evropskem prvenstvu prihodnje leto na Poljskem slavil eden od četrtfinalistov v Katarju (Francija, Danska, Hrvaška, Poljska, Španija in Nemčija) ali pa v primeru, da bi Francija na nedeljski finalni tekmi v Dohi premagala Katar, nato pa tudi slavila še na EP na Poljskem. Dodatno mesto bi se sprostilo tudi v primeru, da Katar izgubi nedeljsko finalno tekmo proti Franciji, nato pa ubrani naslov azijskega prvaka.

Sloveniji bi se nastop v olimpijskih kvalifikacijah lahko izjalovil v primeru, da bi na EP na Poljskem slavila reprezentanca, ki je izpadla v osmini finala (Švedska, Islandija, Rusija, Makedonija in Avstrija) ali pa katera od kakovostnih reprezentanc, ki se niso uvrstile na SP v Katarju (Madžarska, Norveška ali Srbija.

Selektorja Borisa Deniča in reprezentante čaka dvoboj z Nemci.
Selektorja Borisa Deniča in reprezentante čaka dvoboj z Nemci. FOTO: SPS
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambek
31. 01. 2015 10.01
+2
Miha Zarabec in Stas skube sta igrala izvsrtno. Potem tukaj se mackovsek Marguc sam bi se vzel bilbijo ali mlrda brumna pa je ekipa malce drugacna.
fedr?k
31. 01. 2015 12.07
+1
Zarabec, Bilbija in Marguč bi bol slabo igral, ker so poškodovani!
Carrasco
31. 01. 2015 09.39
-1
kaj to so tekme za namescanje in zasluzek:) ??Kr nekai..Zakaj te ne igrate za 23 mesto na prvenstvu
CelticsNation
31. 01. 2015 10.49
-4
barbato333333
31. 01. 2015 08.37
-12
Komej cakam da zorman in denic oddideta iz rep. in da ga zamenjajo razni palcki davidi zarabci, skubeti ki so seveda sforsirani s starni zaslepljenih novinarjev z veliko manjvreenostnega kompleksa in posledicno pride do predstavljanja teh igralcev po parih dobrih igrah, kot da so to bodoce zvezde svetovnega rokometa...to seveda v teh zaslepljenih kavcarjih vzbudi ta njihov isti kompleks in jih seveda navdaja z optimizmom in slepi..tipocen primer majhnih narodov..kjer se vsaka malenkost potencira ..seveda zaradi kompleksa majhnosti...da povem primer te iste zaslepljenosti novinarjrv in kavcarjev...npr nasi so bli 4 na sv prvenstvu..igra zelo povprecna..ogromno psihicne nestabilnosti..isto kot sedaj..ta psihicna nestabilnost se kaze v neummnih izkljucitvah, v igri z igralcem vec..ta psihicna nestabilnost povzroca paniko v tekmah kjer so na pragu velikega uspeha, povzroca strahospostovanje do nasprotnika kar v nobenem primeru ne.more pripeljat do zmage...no da zakljucim primer..nasi 4 ti ..lahki nasprotniki..ugoden zreb...opevanje s strani kavcarjev in novinarjev , zaslepljenih z tem 4 tim mestom...in nato poraz z belorusi z isto ekipo, podobno igro..in kaj potem ..te isti kavcarji isti novinarji zlijejo gnojnico proti njim..igral so pa prakticno isto kot takrat ko so bili 4 ti..kdo je tukaj nor..dejte se uprasat da vam vas subjektiven pogled na svet zaslepi mozgane in niste sposobni komentirat..zato vas prosm da teh neumnih komentarjev ne pisete vec..
gapeeeeeeee
31. 01. 2015 09.35
-6
gapeeeeeeee
31. 01. 2015 09.36
-4
Veliko kavčarjev se je našlo v tem postu, bravo ;)
MM?
31. 01. 2015 12.01
+3
Barbato333333, moj "včerajšnji" odgovor. No, no, najprej se pomiri in nehaj vpit. Dejstvo je, da so Danci ena najbolj grobih ekip nasploh. Drugo dejstvo je, da sodniki lahko za enako grob prekršek sodijo izključitev ali rumeni karton. Rumeni karton nič ne pomeni in je samo opozorilo pred izključitvijo. Tretje dejstvo je, da je rokomet najbolj zlobiran šport, kjer večinoma zmagujejo ekipe, ki imajo svoje ljudi v EHF organizaciji. Tipična izjema so Hrvati, ki so s svojo genialnostjo in borbenostjo šli preko tega. Strinjam se, da naši ne znajo delati prekrškov, saj ga naredijo, ne samo na grob način, ampak predvsem nerodno, da so ja izključeni. Kot sem že napisal je bila igra slaba, nepovezana in kot si ti rekel, ja, sistem pri nas hitro razpade, ker nismo psihično stabilni. Tega nisem niti preveč poudarjal, saj točno vem kje smo. Prav zato, nas te izključitve iztirijo, da izgubimo še tisto rdečo nit, ki jo imamo. Glede samokritičnosti, pa očitno nisi prišel do mojega zadnjega stavka. Očitno si bil preveč frustriran ob porazu in si jezo stresel name, nič hudega, a naj ti povem, da je kulturno obnašanje najpomembnejše, da se ne bomo res približali rangu Bolgarije in Romunije ali pa lahko kar rečem, da na tem forumu, s tebi podobnimi, smo že tu nekje.
catman
31. 01. 2015 08.26
+11
Težka bo, naš kapetan je hudo poškodovan.
dr.dare
31. 01. 2015 07.21
+7
Proti njim bi že prej igrali če ne bi prodali proti Katarju!
POŠTENO JEBENO
31. 01. 2015 07.47
-2
Lublan?an
31. 01. 2015 08.23
+1
CelticsNation
31. 01. 2015 10.51
+0
pa kake ti mutiš no? prodali? katarce so sam španci uspel premagat to zdaj. pač majo sodnike in vse podkupljen to ne pomen da so naši prodal.
MM?
31. 01. 2015 11.21
+2
Prodano je bilo, samo naši niso imeli nič od tega ;)