Drugi športi

Slovenci računajo na presenečenje v Belgiji

Ljubljana, 25. 01. 2014 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska reprezentanca v futsalu, to bo njen tretji zaporedni nastop na prvenstvu stare celine, je že odpotovala na prizorišče tekmovanja v Antwerpnu. V tem belgijskem mestu, ki gosti 9. evropsko prvenstvo, bo nastopala v skupini C, poleg nje pa še Italija in Azerbajdžan.

V slovenskem taboru si želijo napredovanje iz skupine, česar jim na dosedanjih treh EP (2003, 2010 in 2012) še ni uspelo uresničiti. Prvo tekmo bodo varovanci selektorja odigrali v sredo proti italiji, drugo pa v petek, ko se bodo pomerili z Azerbajdžanom. Selektor reprezentance je pred dnevi obelodanil tudi seznam igralcev, na katere računa. V Belgijo je odpotovalo 12 igralcev in dva vratarja, kot zadnji je s seznama potnikov odpadel vratar Igor Bratič. "Vsaka ekipa na evropskem prvenstvu je kvalitetna. To se je že potrdilo v preteklosti. To prvenstvo ne bo izjema. Igramo z dvema izrednima ekipama. Sam menim, to tudi fantom povem, treba bo biti povsem zbran ter izkoristiti svoje priložnosti. Če bo to dovolj za točko, ali tri, oz. celo za četrtfinale, bomo videli na samem tekmovanju," je bil tik pred odhodom na prizorišče EP-ja prepričan selektor Andrej Dobovičnik.

Andrej Dobovičnik
Andrej Dobovičnik FOTO: Drago Perko/futsal.si

"Igralcem motiva ne manjka. Želijo si vrhunskega rezultata. Uživajo moje popolno zaupanje, vse bomo dali od sebe. Bi pa bilo preveč samovšečno, če bi sedaj nekaj obljubljali. Če bomo zdravi in popolni, lahko tudi presenetimo." Selektor si je tekmece, Italijo in Azerbajdžan, ogledal tudi v živo. "Od začetka tega leta so bili na pripravah v Srbiji, za njimi sta dve zadnji tekmi. Srbija ni nastopila v najboljši postavi, so pa Azerbajdžanci potrdili, da so dobra ekipa. Sestavljajo jo malce starejši igralci, ki so po večini vsi v enem klubu. Araz se je prebil celo na finalni turnir lige prvakov. Zdaj lahko rečem, da so vrhunska ekipa, proti njim lahko igramo."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bizgecc
25. 01. 2014 08.26
+7
Še vedno najboljši slovenski futsal igralec Mile Simeunović ...pa ga ni v reprezentanci ....seveda zaradi selektorja!
Marjan Šime
25. 01. 2014 16.59
+0
To je res ! Daleč najboljši. Ampak ne vem zakaj bi menjali selektorja, ki je popeljal fante na EP pa SP. Pa niza dobre rezultate.