Drugi športi

Slovenci po zmagi v svetovni ligi še nikoli tako visoko na evropski lestvici

Ljubljana, 12. 07. 2017 11.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Evropska odbojkarska zveza CEV je objavila najnovejšo lestvico, na kateri slovenska moška reprezentanca zaseda visoko 9. mesto, naša ženska izbrana vrsta pa je iz 23. napredovala na 21. mesto. Slovenski izbrani vrsti je sicer pred tedni uspel izjemen uspeh, saj so se po zmagi nad Japonsko uvrstili v elitni razred svetovne lige, kjer pa jih vodstvo tekmovanja ne vidi, saj so spremenili format tekmovanja.

Slovenski odbojkarji bodo na prihajajočem evropskem prvenstvu branili srebrno medaljo, ki so osvojili pod vodstvom Andree Gianija.
Slovenski odbojkarji bodo na prihajajočem evropskem prvenstvu branili srebrno medaljo, ki so osvojili pod vodstvom Andree Gianija. FOTO: OZS

Slovenski odbojkarji so v primerjavi s prejšnjo lestvico pridobili dve mesti in tako visoko v razvrstitvi doslej še niso bili. Prvo mesto še naprej zasedajo Francozi, Rusi so na drugem mestu zamenjali Italijo, ki je zdaj četrta, tretji so Srbi. Slovenska dekleta na najnovejši lestvici zasedajo 21. mesto in so napredovala za dve mesti. Za najmočnejšo evropsko reprezentanco še naprej veljajo Rusinje, druge so Srbkinje, na tretjem mestu pa so z enakim številom točk Italijanke in Nemke. Lestvica je sicer sestavljena na podlagi uvrstitev na zadnjih dveh evropskih prvenstvih, leta 2013 in 2015, na podlagi zadnje uvrstitve v evropski oziroma svetovni ligi in na podlagi uvrstitve na zadnjem svetovnem prvenstvu leta 2014 oziroma v evropskih kvalifikacijah. Glede na navedene kriterije lahko pričakujemo, da se bodo naši fantje, ki jih avgusta čaka nastop na evropskem prvenstvu na Poljskem, prihodnje leto pa tudi prvi nastop na svetovnem prvenstvu, na lestvici še povzpeli. Za Nemčijo namreč zaostajajo le za dve točki, za Belgijo pa osem. Mednarodna odbojkarska zveza FIVB lestvice od avgusta lani še ni obnovila, a je že zdaj jasno, da se bodo slovenski odbojkarji po zadnjih uspehih na njej pridobili kar nekaj mest. Varovanci selektorja Slobodana Kovača trenutno zasedajo 30. mesto, medtem ko je ženska izbrana vrsta za zdaj uvrščena na 115. mesto.

V odbojki na mivki sta na lestvici FIVB, ki je bila posodobljena 10. julija, naša najuspešnejša dvojica Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik na 63. mestu (na lestvici je več kot 1.000 parov), na evropski lestvici sta slovenska odbojkarja na mivki 73. Pri dekletih Špela Morgan in Tajda Lovšin kot najboljši Slovenki v razvrstitvi FIVB zasedata 176. mesto, na lestvici CEV pa 188. mesto. Na evropski lestvici v odbojki na snegu sta Tadej Boženk in Danijel Pokeršnik uvrščena na 5. mesto.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

maparcepel
12. 07. 2017 12.47
+4
BRAVO FANTJE! a oni nas nebi meli v svetovni A ligi, kje je tu logika?