Drugi športi

VIDEO: Slovenci po zmagi nad Makedonijo že prvi v skupini

Marribor, 05. 07. 2014 22.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska odbojkarska reprezentanca je v tekmi 9. kroga evropske lige v Mariboru premagala Makedonijo s 3:1 in si zagotovila prvo mesto v skupini. Slovenci so si že pred obema tekmama z Makedonijo zagotovili nastop v polfinalu tega tekmovanja.

Slovenski odbojkarji so odlično začeli uvodni niz. S silovitimi začetnimi udarci so vnašali zmedo v ekipi na drugi strani mreže. Točke so osvajali v serijah in ob prvem tehničnem odmoru vodili z 8:3. Tudi v nadaljevanju vnema domačih odbojkarjev ni popuščala, še naprej so igrali zbrano, odločno in zanesljivo. Tekmeca so prekašali v vseh prvinah odbojkarske igre in si do drugega tehničnega odmora priigrali šest točk prednosti. Selektor gostov Žarko Ristoski je posegel tudi po menjavah, a je slovenska reprezentanca še naprej igrala izvrstno in osvojila niz. Da so začetni udarci pomembno orožje naših odbojkarjev, je pokazal tudi drugi niz. Klemen Čebulj, Tine Urnaut in Mitja Gasparini so udarce končevali s točkami in ob prvem tehničnem odmoru je bilo 8:3, ob drugem pa že 16:9. Slovenci so tudi v nadaljevanju tekme držali niti igre v svojih rokah in čeprav se jim je tu in tam primerila kakšna napaka, so obdržali visoko prednost. Makedonski odbojkarji so bili ob naletih slovenskih nemočni in ob koncu niza je razlika znašala kar osem točk.

Selektor Luka Slabe
Selektor Luka Slabe FOTO: Damjan Žibert

Čebulj in Gasparini, ki sta bila zelo razpoložena za igro, sta v uvodnih minutah tretjega niza z nekaj točkami poskrbela za prevlado slovenske vrste, toda po vodstvu 5:2 je začelo škripati. Nekaj slabih potez je bilo dovolj, da je Makedoncem ob zavzeti igri uspelo narediti preobrat z vodstvom 8:6. Pri 11:11 je Čebulj z blokom spet povedel svojo ekipo v vodstvo. A se tekmeci niso predali, ves čas so dihali za ovratnik slovenski vrsti, pri 19:19 tudi izničili prednost in napovedali zanimivo končnico. Makedonci so v prelomnih trenutkih po napakah Slovencev povedli 24:21, pri 24:23 pa s tretjo zaključno žogo osvojili niz in znižali vodstvo.

Po začetnih udarcih Gasparinija so slovenski odbojkarji v četrtem nizu povedli s 5:0 in tudi v nadaljevanju imeli pobudo na igrišču, tako da so si do prvega tehničnega odmora priigrali pet točk prednosti. Sledilo je nekaj slabih potez slovenskih fantov, Makedonci so darilo sprejeli z obema rokama in pri 11:11 izenačili. Ob drugem tehničnem odmoru so Slovenci imeli točko prednosti in obetala se je negotova končnica. Rezultat je bil večkrat izenačen, nazadnje pri 20:20, v odločilnih trenutkih pa so slovenski odbojkarji z zrelo igro osvojili niz in zmagali.

Izid:
Slovenija
- Makedonija 3:1 (19, 17, -23, 22)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.