Drugi športi

Slovenci nestrpno pričakujejo žreb za krstni nastop na SP v odbojki

Ljubljana, 13. 11. 2017 15.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po nedeljskem koncu panameriških kvalifikacij je znanih vseh 24 držav udeleženk svetovnega prvenstva v odbojki za moške, ki bo septembra prihodnje leto v Italiji in Bolgariji. Prvič v zgodovini bo na njem nastopila tudi slovenska izbrana vrsta, ki bo edina debitantka na prvenstvu. Tekmece bo dobila na žrebu v Firencah v četrtek, 30. novembra.

Slobodan Kovač je kot selektor nekdanje evropske podprvake na zadnjem evropskem prvenstvu na Poljskem popeljal do četrtfinala, kjer je bila boljša Rusija, ki je na koncu tudi osvojila naslov evropske prvakinje.
Slobodan Kovač je kot selektor nekdanje evropske podprvake na zadnjem evropskem prvenstvu na Poljskem popeljal do četrtfinala, kjer je bila boljša Rusija, ki je na koncu tudi osvojila naslov evropske prvakinje. FOTO: CEV

Na SP bodo iz panamariške kvalifikacijske skupine nastopile Kuba, Portoriko, ZDA, Dominikanska republika in Kanada. Iz Evrope bo igralo deset reprezentanc, poleg Slovenije ter gostiteljic Italije in Bolgarije še aktualna svetovna prvakinja Poljska, evropska prvakinja Rusija, Francija, Srbija, Nizozemska, Finska in Belgija.

V južnoameriških kvalifikacijah sta bili najuspešnejši Brazilija in Argentina, iz Severne Amerike bosta igrala ZDA in Kanada, iz Srednje Amerike Kuba, Dominikanska republika in Portoriko, iz Azije Iran, Japonska, Kitajska in Avstralija, afriško celino pa bodo zastopali Egipt, Tunizija in Kamerun.

Štiriindvajset reprezentanc bo razdeljenih v štiri skupine po šest, štiri iz vsake skupine se bodo uvrstile v nadaljnje tekmovanje.

Slovenska reprezentanca je trenutno na lestvici Mednarodne zveze na 23. mestu, od udeleženk prvenstva so za njo le Nizozemska, Portoriko, Dominikanska republika, Tunizija in Kamerun.

Seznam reprezentanc uvrščenih na SP:
Evropa: Italija, Bolgarija, Slovenija, Poljska, Rusija, Francija, Srbija, Nizozemska, Finska, Belgija
Južna Amerika: Brazilija in Argentina
Severna Amerika: ZDA in Kanada
Srednja Amerika: Kuba, Dominikanska Republika in Portoriko
Azija: Iran, Japonska, Kitajska in Avstralijađ
Afrika: Egipt, Tunizija in Kamerun
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.