Drugi športi

Slovenci gladko porazili Turke

Maribor, 27. 06. 2014 19.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska odbojkarska reprezentanca je dobila tudi peto tekmo evropske lige. Po dveh zmagah na Danskem in Avstriji je bila prva domača žrtev Turčija, ki so jo izbranci Luke Slabeta predvsem po zaslugi servisa premagali s 3:0.

Slovenci uspešno nadaljujejo nastope v skupini B evropske lige. Po štirih zmagah - po dvakrat so s po 3:0 v gosteh najprej premagali Dance in nato še Avstrijce - so se tudi v današnji peti tekmi veselili zmage. Turška reprezentanca se je sicer krčevito upirala, a se vendarle ni mogla ogniti gladkemu porazu.

Slovenski selektor Luka Slabe je priložnost za igro v začetni postavi ponudil Mitji Gaspariniju, Danijelu Koncilji, Janu Pokeršniku, Gregorju Ropretu, Klemnu Čebulju in prostemu igralcu Mihi Plotu, namesto katerega je v igro občasno vstopal Uroš Pavlovič. Naši fantje so tekmo začeli imenitno, po silovitih začetnih udarcih Gasparinija so povedli s 6:2 in si do prvega tehničnega odmora priigrali pet točk prednosti. V nadaljevanju so gostje vzpostavili ravnotežje in se enakovredno kosali z gostitelji, kajti tudi ob drugem tehničnem odmoru je Slovenija vodila za pet točk. Turški odbojkarji so se v nadaljevanju z borbeno igro in ob občasnih slabih potezah naših odbojkarjev približali na točko (20:19), zasuk pa jim ni uspel, kajti slovenski odbojkarji so spet strnili vrste in dobili niz.

Luka Slabe
Luka Slabe FOTO: Miro Majcen

Drugi niz so bolje začeli turški odbojkarji, ki so zaigrali bolj zbrano in odločno. Dobro so izvajali začetne udarce, zanesljivo igrali v polju in tudi uspešno zaključevali napade. Ob slabem sprejemu naših odbojkarjev so povedli s 3:0, 7:2 in 10:5, ko je Slabe vzel pol minute odmora. Pri 11:6 za goste je namesto Pokeršnika vstopil Jan Klobučar in že v prvem napadu dosegel točko in nato še drugo. Prednost tekmeca se je začela topiti in se pri rezultatu 15:15 tudi stopila. A gostov to ni zmedlo. Še naprej so se borili kot levi in v končnici povedli z 22:20. Toda sledil je preobrat, v glavni vlogi pa je bil Gasparini, ki je s silovitimi začetnimi udarci v vrste tekmeca vnašal zmedo in kot bi mignil je bilo 24:22 za naše fante, zmagovito točko za vodstvo v nizih 2:0 pa je pri rezultatu 24:23 dosegel Klobučar. Da jih zanima le zmaga s 3:0, so naši odbojkarji z igro dokazali tudi v tretjem nizu. Po izenačeni igri v uvodnih minutah so spet zagospodarili na igrišču. Uspešne akcije so se vrstile ena za drugo, ob prvem tehničnem odmoru je naša vrsta vodila 8:6, ob drugem že 16:11. Igra slovenskih odbojkarjev je bila zbrana in zrela in nepopustljiva.

Točke so dosegali po izdelanih akcijah, igralci na drugi strani mreže pa so le tu in tam uspešno zaključili kakšnega od napadov. Ko je slovenska vrsta povedla z 22:16, je bilo na dlani, da se ji zmaga, s katero so si zagotovili najmanj drugo mesto v skupini napredovanje v polfinale evropske lige, ne more izmuzniti iz rok.

Izid:
Slovenija
- Turčija 3:0 (22, 23, 17)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.