Drugi športi

Slovenci do gladke zmage v Turčiji

Samsun, 11. 07. 2015 17.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je uspešno začela nastope v evropski ligi. V Samsunu je v prvi od dveh tekem s 3:0 premagala Turčijo.

Slovenski odbojkarji so odlično začeli evropsko ligo.
Slovenski odbojkarji so odlično začeli evropsko ligo. FOTO: CEV

Varovanci Andree Gianija so imeli nekaj težav le na začetku prvega niza, ko se je poznala odsotnost lažje poškodovanega kapetana Tineta Urnauta (dvakrat je za nekaj trenutkov vstopil v igro), saj je sprejem, na katerem je Urnauta zamenjal Alen Šket, kazal znake nezanesljivosti. A ko so popravili to, jim je igra stekla. Od tekmecev so bili boljši v vseh elementih, še posebno pa je tokrat navdušila igra v napadu, kjer so Šket, Klemen Čebulj in Mitja Gasparini naredili zelo malo napak, za kar ima veliko zaslug tudi organizator igre Dejan Vinčić.

Izjave:
Andrea Giani, selektor Slovenije: "Lahko smo zadovoljni, tako z odnosom, osredotočenostjo na igro kot z napadom po sprejemu. Naredili smo malo napak, prvi niz rešili s servisi, druga dva pa z napadom. Moram pa poudariti, da morajo take točke, kot jo je z borbenostjo prispeval Kovačič, biti naš zaščitni znak. Res, da je to turška reprezentanca ekipa do 23 let, a še zdaleč ni slaba. Ker je mlada, dela nekaj preveč napak, a zagotovo bo tudi jutri zelo nevaren tekmec."

Mitja Gasparini, korektor Slovenije: "Priprava na njih je bila težka. Nismo jih poznali, še v zadnjem trenutku so naredili spremembe, med drugim tudi podajalca, tako da dolgo časa nismo vedeli, kako naj proti njim igramo, malo smo se iskali. Ko pa smo dobili informacije, smo zaigrali boljše in zmagali. V napadu smo bili odlični, mogoče smo zgrešili kakšen servis preveč, a to je normalno, saj imamo odlične serverje, ki tvegajo in z njim pritiskajo, pri tem pa so napake povsem razumljive. Jutri pričakujem težko tekmo, druga je vedno še bolj težka, toda zdaj jih nekoliko bolj poznamo, tako da bi bilo lahko vsaj s tega stališča nekoliko lažje."

Alen Šket, sprejemalec Slovenije: "Nisem imel nobene treme, na ta igralni položaj sem navajen iz klubske sezone. Nekako sem že cel teden pričakoval, da bom danes tekmo začel, mislim pa tudi, da sem nalogo dobro opravil, sem zadovoljen. Na začetku je bilo nekaj težav, s Čebuljem sva potrebovala nekaj časa, da prideva do skupnega jezika. A mislim, da sva se hitro našla, kar se je pokazalo tudi pri rezultatu. Seveda pa je tudi jasno, da je napad moja glavna odlika. S sprejemom se ne ukvarjam veliko časa, se pa trudim, verjamem, da bom pri njem s tekme v tekmo napredoval. Tudi jutri želimo zmagati, lepo bi bilo, da Hrvate pred svojimi navijači pričakamo z dvema zmagama."

Izid:
Turčija - Slovenija 0:3 (-21, -21, -19)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.