Drugi športi

Slabe ni več odbojkarski selektor

Ljubljana, 05. 02. 2015 12.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Luka Slabe ni več selektor slovenske moške odbojkarske reprezentance. Za odstop se je odločil zaradi osebnih razlogov, s svojo odločitvijo pa je že seznanil vodstvo Odbojkarske zveze Slovenije (OZS), ki je njegov odstop sprejelo.

Luka Slabe, ki je svojo trenersko pot začel v Kropi, nato vodil kamniški Calcit in ACH Volley, zdaj pa si kruh služi pri avstrijski Posojilnici Dob, je vodenje reprezentance prevzel v začetku leta 2013, septembra lani pa mu je predsedstvo OZS mandat podaljšal še za vsaj eno leto, torej do septembra 2015. Ljubljančan, ki bi moral slovensko izbrano vrsto - letos bo nastopala v evropski ligi in se skušala prebiti tudi v svetovno ligo, voditi še vsaj na evropskem prvenstvu, je kot glavni razlog za odstop navedel osebne razloge.

Luka Slabe
Luka Slabe FOTO: Damjan Žibert

"Z mesta selektorja odstopam iz osebnih razlogov. Zadnja leta so bila zame izredno naporna in stresna, zato bi to poletje želel preživeti z družino. Želim se spočiti in v nadaljevanju poiskati nove izzive. Zahvaljujem se Odbojkarski zvezi Slovenije na čelu s predsednikom Ropretom za vso podporo, igralcem pa za izkazano zaupanje ter jim želim veliko uspeha," je v sporočilu zvezi dejal Slabe.

Na Slabetov odstop se je že odzval predsednik OZS, Metod Ropret: "Na OZS obžalujemo odstop Luke Slabeta z mesta selektorja. Odločitev je za nas nepričakovana, vendar jo spoštujemo. V nadaljevanju kariere mu želimo še veliko uspehov."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sheva007
05. 02. 2015 15.22
+3
po izjavi se mi zdi zelo neprofesionalno... naj vpraša koga ki dela v proizvodnji kako strsna so bila zadnja leta...
rambek
05. 02. 2015 13.52
-3
Čakamo da nas še Boris Denič razveseli !
fedr?k
05. 02. 2015 15.04
+0
Boris Denič je dosegel 2 najboljša rezultata na Sp (4. in 8. mesto), tako da vsaka mu čast. Da pa ni bilo letos igre, so pa bolj krive poškodbe, mogoče tudi medsebojni odnosi,...tako da selektor ni zame sploh problem. Lp