Drugi športi

VIDEO: Skubic in druščina čakali na odstranitev krokodila

Laguna Seca, 29. 07. 2012 07.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski dirkač Boštjan Skubic bo motociklistično preizkušnjo ameriške serije superbike v Laguni Seci začel z 19. startnega položaja.

Če organizator ne bi pravočasno prestavil začetek treninga v razredu superbike pred dirko ameriškega prvenstva v Laguni Seci, bi lahko nastale nepredvidene težave. Ljubljančan Boštjan Skubic, ki nastopa v 1000-kubičnem razredu, in drugi dirkači so morali tako počakati, da so delavci ob stezi na varno spravili krokodila, ki je zašel na stezo oziroma ob njo.

Boštjan Skubic
Boštjan Skubic FOTO: Bor Dobrin

Ko je bila nenavadna težava odpravljena, je trening stekel nemoteno in edini naš predstavnik na dirki je še nekoliko napredoval po lestvici. Današnjo preizkušnjo razreda superbike, ki je na sporedu takoj po dirki razreda motoGP, bo član Inotherm Yamaha teama začel z 19. mesta. “Trening se je začel zares nenavadno. Da bi bil start treninga prestavljen zaradi krokodila, se ne zgodi ravno pogosto. No, meni se je to zgodilo prvič in najbrž tudi zadnjič. Smešna situacija je bila, a so jo organizatorji hitro rešili. Naša ekipa je delovala usklajeno in vesel sem, da sta tudi Robi in Dejan, moja mehanika, končno prispela na stezo po večdnevnih prigodah na ameriških letališčih. Na jutranjem treningu sem krog odpeljal s časom minuta in 30 sekund ter zasedel 17. mesto. Računal sem, da bom na popoldanskih kvalifikacijah doseženi čas še popravil, kar se je sicer res zgodilo. Peljal sem še pol sekunde hitreje in zaključil pri 1.29.500, kljub temu pa sem izgubil dve mesti in končal na 19. startnem položaju,” je po treningu dejal strokovni komentator dirk serije motoGP na Kanalu A in Voyo.si Skubic.

V Laguni Seci si želi uvrstitve med 15 najboljših.
V Laguni Seci si želi uvrstitve med 15 najboljših. FOTO: Bor Dobrin

Najhitrejši na treningu je bil tovarniški voznik Yamahe, Američan Josh Hayes, z drugega startnega položaja bo preizkušnjo začel Ben Bostrom, tretji pa je bil Roger Lee Hayden. “Moji konkurenti so čase popravili še bolj in tudi sam sem prepričan, da zmorem še hitreje. A imel sem nekaj malega težav z motociklom. Po dopoldanskem treningu smo v želji, da bi bili še hitrejši, spremenili nekaj nastavitev na sprednjem vzmetenju, a se je odločitev izkazala za napačno. Motor je bil spredaj premehak in na njem se nisem počutil tako dobro kot zjutraj. Poleg tega imam s 1000-kubičnim motorjem in njegovo močjo kar nekaj težav, saj motocikla nisem tako vajen kot tistega s 600-kubičnim pogonskim agregatom, ki ga bolj intenzivno in predvsem več vozim v zadnjih letih,” je še dodal Ljubljančan, ki bo takoj po koncu dirke razreda motoGP sedel na dirkalni motor in odpeljal že svojo tretjo dirko v Laguni Seci. Hitri Skuba, kot ga kličejo v ekipi, še vedno računa na uvrstitev med 15 najboljših.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Alcomp76
29. 07. 2012 12.09
-2
Kako SUPER odlično 19. mesto, vau ne morem verjet, da je tale Skubic tako dober. Boljš da sploh ne objavljate tako poraznih rezultatov, ker si Skubic dela sramoto ko se tako turistično vozi po progi.
loli88
29. 07. 2012 13.00
+1
Se vid da nimaš pojma o čem pišeš!! To je dober rezultat! Go Skuba
Alcomp76
29. 07. 2012 17.54
+1