Drugi športi

VIDEO: Skubic čaka na nepogrešljiva člana ekipe

Laguna Seca, 28. 07. 2012 07.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Američan Josh Hayes z yamaho je bil najhitrejši na prvem prostem treningu motociklistov v razredu Superbike. V ameriškem prvenstvu je ugnal Rogerja Haydna, tretji pa je bil Geoff May. Edini Slovenec na dirki Boštjan Skubic je bil dvaindvajseti.

Slovenec Boštjan Skubic, ki nastopa za moštvo Inotherm Yamaha, je imel nekaj logističnih težav zaradi zamude letala, s katerim potujeta dva tehnika njegove ekipe. Ker sta Robert Pogorelc in Dejan Mihevc zaradi okvare letala ostala v Chicagu, je Skubic ostal brez nekaterih nujno potrebnih delov za svoj motocikel, zato je prvi trening odpeljal z najetim motociklom ene izmed sorodnih ekip v ZDA.

Boštjan Skubic
Boštjan Skubic FOTO:

Skuba, kot ga kličejo dirkaški prijatelji, je dosegel 22. čas dneva in pred današnjimi kvalifikacijami in nedeljsko dirko ostaja pozitiven: “Super je bilo. Upoštevajoč razmere, v katerih smo se znašli, sem zelo zadovoljen. Nekoliko sem se privajal na motor, ki ga ne poznam, in ugotavljam, da je dirkanje s 1000-kubičnim motociklom tule bistveno bolj zahtevno, kot je bila lani vožnja 600-kubične Yamahe. Litrski motor je precej močnejši in ima bistveno več moči. Delo na motociklu je težje in vožnja 'tisočaka' zahteva precej več moči in mnogo večjo zbranost. Ta steza je tehnično izredno zahtevna in pospeševanja in hitrosti so s 1000-kubičnim motociklom zares velike. Najbolj si želim, da moja tehnika Robert Pogorelc in Dejan Mihevc čim hitreje prideta na dirkališče, saj iz Benetk do tu potujeta že dva dni. Zaradi težav z letalom in zaradi prenatrpanosti letališč in letov v teh poletnih mesecih sta ostala nekje v Chicagu. In z njima moji deli za motor in oprema.

Skubic, ki si je zaradi zamude letala in pogrešane prtljage moral celo izposoditi nekaj zaščitne opreme, je imel težave tudi z rošenjem vizirja, ki so ga serviserji pri njegovem opremljevalcu čelad pred dirko pozabili namazati z premazom proti rosenju.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Omen3
28. 07. 2012 11.04
-3
Če se v MotoGP rubriki ne omenja WSBK in motokros..... se mi potem tudi ne zdi prav omenjati Skubica in njegov nastop.Kaj naj ne bi bila pravila ista za vse ? Ali naj se odpre druga rubrika motošporta (za ostale moto-športe) ali pa naj se pod MotoGP objavljajo tudi prispevki drugih moto dogodkov.Odločite se že enkrat 24UR..... Drugače pa nastop Skubica ni nič posebnega (čeprav za slo razmere niti ni tako slabo). A meni že dovolj pove,ko je v in tervjuju izjavil, da ne ve kaj ga bolj veseli: ali komentiranje MotoGP dirke ali pa nastop v superbike dirki....potem pa še reče, "no,mogoče me malo bolj veseli nastop na dirki".Sem mnenja,da pravi dirkač,ki je s srcem pri stvari,ne bi bil v dilemi kaj ima raje.....za pravega dirkača je dirkanje vedno na prvem mestu...